Annonce
Langeland

Slut med klistrede bænke: Rudkøbing Kirke genåbner i pinsen

Fra venstre i den nyrestaurerede kirke, Janne Riis Peitersen og Conny Mortensen, begge fra menighedsrådet, samt sognepræst Hanne Davidsen. Foto: Anna Stærbo
Der må maksimalt være 57 inde i kirken samtidig, og ellers masser af muligheder for at se renovering.
Annonce

RUDKØBING: Rudkøbing Kirke har været ramt af et omfattende problem med klistrende kirkebænke, som har medført cirka fire måneders lukning, mens bænkene er blevet ordnet og malet om, og man har samtidig benyttet lejligheden til nogle andre ændringer. Nu slår man dørene op igen. Pinsedag er sognepræst Hanne Davidsen og hendes kolleger klar til at modtage kirkegængere. Der er gudstjeneste klokken 10.

Da Danmark ikke er ude af coronakrisen endnu, er der maksimalt plads til 57 kirkegængere, oplyser Hanne Davidsen.

- Skulle der komme flere, må vi desværre afvise dem. Men der bliver en ny chance, 2. pinsedag, med gudstjeneste igen klokken 10, og ellers er kirken jo åben alle hverdage klokken 8-18, så man kan komme ind at se resultatet af renoveringen.

Både Hanne Davidsen samt formand og næstformand i menighedsrådet, henholdsvis Conny Mortensen og Janne Riis Peitersen, er yderst tilfreds med resultatet.

- Kirken er malet i varme farver, og bænkene passer fint til prædikestol, orgel og altertavle. Samtidig tager man med de blå farver i gavlene hensyn til, at kirken ligger tæt på havnen, påpeger de.

Gavlene er således nymalede, bortset fra tavlerne i midten med bibelcitater.

Som tidligere omtalt i Fyns Amts Avis har tidligere brug af lindolie på kirkebænkene betydet, at adskillige kirkegængere har fået ødelagt tøj, og der er samlet udbetalt erstatning for cirka 15.000 kroner, oplyser Conny Mortensen.

Inden lukningen af kirken lavede man en midlertidig løsning med tæpper på kirkebænkene.

Nu er der i øvrigt hynder til alle, som kommer til gudstjenester og andre kirkelige handlinger.

Orienteringsmøder på Langeland

I 2020 skal der være valg til menighedsrådene rundt omkring i landet, og dermed skydes et nyt valgår i gang. Der er valgforsamling landet over den 15. september, men allerede den 9. juni kan man komme til orienteringsmøde ved de langelandske menighedsråd:

Hou-Stoense-Snøde: Nordlangelands-hallens Cafeteria, kl. 19.00

Tullebølle-Tranekær-Bøstrup: Bøstrup Sognehus, kl. 19.00

Simmerbølle: Simmerbølle Kirke, kl. 17.00

Rudkøbing: Sognehuset, Torvet 1 A, kl. 19.00

Strynø: Strynø Skole, kl. 19.30

Longelse-Fuglsbølle-Skrøbelev: Konfirmandstuen, Longelse Præstegård, kl. 19.00

Humble og Lindelse: Humble Præstegård, Ristingevej 24, Humble, kl. 19.00

Tryggelev-Fodslette: Tryggelev Kirke, kl. 19.00

Magleby: Konfirmandstuen, Magleby Præstegård, kl. 19.00

Bagenkop: Bagenkop Hallen, Skytteforeningens lokale, kl. 17.00

Annonce

Malermester: Spændende opgave

Menighedsråd og provsti har været i kontakt med Nationalmuseet undervejs, mens selve arbejdet er udført af en specialist på området, malermester Birthe Olsen fra Tappernøje på Sydsjælland og hendes folk. Hun betegner selv kirkebænkenes nye nuancer som kitfarvede.

- Det har været en spændende, anderledes og udfordrende opgave, specielt den del, der har handlet om at fjerne gammel maling og inden for den tidshorisont, vi fik angivet. Det er altid et gæt, men vi nåede det, siger Birthe Olsen, som selv har været meget i Rudkøbing og har haft tre-fire svende med. De har i udpræget grad kunnet bruge præstegården, som sognepræsten er fraflyttet, til at overnatte i, når de har været her, og der har desuden under hele arbejdet deltaget en malersvend med bopæl i Svendborg.

- Desværre har der ikke været nogen lokale malere, som har villet være med til denne opgave. Jeg havde ellers spurgt rundt omkring, påpeger Birthe Olsen.

Nu skulle resultatet gerne holde i mange år.

- Det er sjovt at få opgaven løst, og så håber jeg på, at folk vil benytte kirken igen. Selv om der kommer slid, skulle der gerne gå 40-50 år, før Rudkøbing Kirke skal males igen, påpeger den sydsjællandske malermester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

DF-ledelse uforstående over for kritik

Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce