Annonce
Erhverv

Slipper for økonomisk møllesten: Erhvervsskolen har solgt tom AMU-skole

Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier har omsider solgt den tomme AMU-skole på Ryttervej 59. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Efter 14 år er det endelig lykkedes for Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier at sælge den tomme AMU-skole, der var en fejlinvestering og har belastet skolens økonomi i årevis.
Annonce

Svendborg: Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier har solgt den tomme AMU-skole på Ryttervej i Svendborg til FGU Syd- og Midtfyn, der står bag ungdomsuddannelsen FGU – den Forberedende Grund Uddannelse.

Den tomme AMU-skole har i årevis været en økonomisk møllesten om halsen på erhvervsskolen, der har betalt mellem 5,5 og 6,0 millioner om året for at have AMU-skolen og nabobygning, den tidligere businessafdeling på Ryttervej 63, stående tomme.

Samtidig med FGU Syd- og Midtfyns køb af AMU-skolen, sælger FGU-uddannelsen de nuværende bygninger på Tipsvænget 19 til Svendborg Kommune.

Svendborg Erhvervsskole købte i 2007 den gamle AMU-skole for 54 millioner kroner for at realisere en plan om at flytte bygge- og anlægsfagene fra Porthusvej til Ryttervej. Planerne måtte dog opgives året efter på grund af økonomiske problemer, og AMU-skolen blev i stedet sat til salg.

Opdateres

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Frank blev fritstillet efter et Facebook-opslag: Nu går Folketingets Ombudsmand ind i sag om styrmands ytringsfrihed

Debat

Tag indvandrerproblemerne alvorligt

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Annonce