Annonce
Svendborg

Slet ikke 47 år: Nyvalgt folketingspolitiker løj om sin alder

Dorthe Ullemose har flere gange trukket nogle år fra sin alder, men virkeligheden er, at hun i fjor fyldte 50 år.

Dorthe Ullemose (DF), der for knap to uger siden blev valgt til Folketinget, har flere gange oplyst, at hun er 47 år. I virkeligheden blev hun 50 i fjor. Hun ønskede sig ikke nogen opmærksomhed, forklarer hun.

Annonce

Dorthe Ullemose, der 18. juni blev valgt til Folketinget for Dansk Folkeparti, har ved flere lejligheder løjet sig yngre, end hun i virkeligheden er.

Det nyslåede folketingsmedlem har blandt andet til Fyns Amts Avis flere gange fortalt, at hun er 47 år gammel. Det gjorde hun både i begyndelsen af valgkampen og senest i den forgangne uge. Derudover har flere medier - herunder DR, Jyllands-Posten, avisen.dk og Altinget - i løbet af valgkampen skrevet, at hun er 47 eller 48 år gammel.

Det er bare ikke sandt. Dorthe Ullemose er nemlig født 24. september 1964, og hun er dermed 50 år gammel.

Annonce

Forfængelig og lidt sky

Det bekræfter Dorthe Ullemose, der helt bevidst har løjet om sin alder. Hun har to forklaringer på, at hun har gjort det.

- Jeg har ikke lyst til at blive centrum for en masse opmærksomhed, og det ville være sket, hvis folk havde vidst, at jeg blev 50 i efteråret. Jeg fejrede min fødselsdag sammen med min familie og ikke andre. Jeg bryder mig ikke om opmærksomheden, der følger med den slags begivenheder, siger hun, og peger desuden på, at hun nok også er lidt forfængelig.

- Det med min alder er lidt ømfindtligt. Jeg er lidt forfængelig, men jeg ved også godt, at det er forkert af mig at lyve, og jeg beklager over for de mennesker, jeg har løjet for. Det er ikke i orden, og det kommer ikke til at gentage sig, siger hun og understreger, at det er den eneste løgn, hun har gået og puttet.

- Der er ikke andre ting, nej.

Annonce
Ærø

Elev på HF-Sørfart smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce