Annonce
Svendborg

Slagfærdig stævneleder: Du kan jo prøve at gætte, hvad min kone skal have i julegave ...

Salgsassistent Marie Westerberg, Svendborg, passede Guldsmed Lauridsens Silverrudder-stand i Rundbuehallen - og bærer selv et guldror i halskæden.. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder får egen smykkekollektion i samarbejde med Guldsmed Lauridsen og Christina-mærket.

Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder udvikles hele tiden - både til søs og på land.

Et af de mere specielle tiltag i den landværts kategori er, at Fyn rundt nonstop-sejladsen i år har fået sin egen kollektion af - smykker.

Ideen kommer fra Silverrudders stævneleder Ole Ingemann og er udviklet i tæt samarbejde med Jens Christian Lauridsen fra Guldsmed Lauridsen i Svendborg og smykkedesigner Christina Hembo.

- Min tanke var, at vi skulle lave et smykke, der kunne anvendes på flere måder. Så man kan nøjes med at købe vedhænget i sølv eller forgyldt - til dem der går efter guldet - og så bruge det i et hvilket som helst læderarmbånd man måtte have i forvejen. Det kan også bruges i en halskæde og i ørerings-creoler. Vigtigt for mig er at lave det, så det kan anvendes på flere måder, forklarer Jens Christian Lauridsen.

Motivet for de nye smykker er - ikke overraskende - sejladsens kendte logo, et stribet ror fra en sejlbåd. Smykkerne bærer indgraveringen Silverrudder.

I de første spæde år hed sejladsen Sølvroret, men efter den udenlandske dominans af deltagende skippere blev den omdøbt til Silverrudder.

De nye smykker blev præsenteret på en lille salgs-stand i Silverudders samlingspunkt, Rundbuehallen på Frederiksøen. Da Koøjet passerede standen, blev den passet af salgsassistent Marie Westerberg, Svendborg Efter Silverrudder-dagene kan smykkerne købes i forretningen i Møllergade eller på nettet.

Sejladsens arrangør, Svendborg Amatør Sejlklub får også lidt ud af salget. Det er aftalt, at klubben får en skilling, når de små forgyldte ror til ører, hals og arm ryger over disken.

- Vi skal hele tiden finde på noget nyt for at gøre os synlige, og smykkerne er så heldigvis langtidsholdbare, siger Ole Ingemann: - Hvad min kone skal have i julegave, spørger du. Det skal i hvert fald ikke stå i avisen, men du kan jo prøve at gætte, lyder det fra Silverrudders slagfærdige stævneleder.

Silverrudder-smykkerne fås i både sølv og guld. Når smykkerne sælges, får Svendborg Amatør Sejlklub en skilling. Smykkerne fremstilles i østen i regi af det danske mærkevare-firma Christina. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brolukning på Thurø: Turisterhvervet på øen er målløse

Svendborg

Politikere om lukning af Thurø-dæmningen: Det er surt, men nødvendigt

Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

Annonce