Annonce
Svendborg

Slagfærdig stævneleder: Du kan jo prøve at gætte, hvad min kone skal have i julegave ...

Salgsassistent Marie Westerberg, Svendborg, passede Guldsmed Lauridsens Silverrudder-stand i Rundbuehallen - og bærer selv et guldror i halskæden.. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder får egen smykkekollektion i samarbejde med Guldsmed Lauridsen og Christina-mærket.

Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder udvikles hele tiden - både til søs og på land.

Et af de mere specielle tiltag i den landværts kategori er, at Fyn rundt nonstop-sejladsen i år har fået sin egen kollektion af - smykker.

Ideen kommer fra Silverrudders stævneleder Ole Ingemann og er udviklet i tæt samarbejde med Jens Christian Lauridsen fra Guldsmed Lauridsen i Svendborg og smykkedesigner Christina Hembo.

- Min tanke var, at vi skulle lave et smykke, der kunne anvendes på flere måder. Så man kan nøjes med at købe vedhænget i sølv eller forgyldt - til dem der går efter guldet - og så bruge det i et hvilket som helst læderarmbånd man måtte have i forvejen. Det kan også bruges i en halskæde og i ørerings-creoler. Vigtigt for mig er at lave det, så det kan anvendes på flere måder, forklarer Jens Christian Lauridsen.

Motivet for de nye smykker er - ikke overraskende - sejladsens kendte logo, et stribet ror fra en sejlbåd. Smykkerne bærer indgraveringen Silverrudder.

I de første spæde år hed sejladsen Sølvroret, men efter den udenlandske dominans af deltagende skippere blev den omdøbt til Silverrudder.

De nye smykker blev præsenteret på en lille salgs-stand i Silverudders samlingspunkt, Rundbuehallen på Frederiksøen. Da Koøjet passerede standen, blev den passet af salgsassistent Marie Westerberg, Svendborg Efter Silverrudder-dagene kan smykkerne købes i forretningen i Møllergade eller på nettet.

Sejladsens arrangør, Svendborg Amatør Sejlklub får også lidt ud af salget. Det er aftalt, at klubben får en skilling, når de små forgyldte ror til ører, hals og arm ryger over disken.

- Vi skal hele tiden finde på noget nyt for at gøre os synlige, og smykkerne er så heldigvis langtidsholdbare, siger Ole Ingemann: - Hvad min kone skal have i julegave, spørger du. Det skal i hvert fald ikke stå i avisen, men du kan jo prøve at gætte, lyder det fra Silverrudders slagfærdige stævneleder.

Annonce
Silverrudder-smykkerne fås i både sølv og guld. Når smykkerne sælges, får Svendborg Amatør Sejlklub en skilling. Smykkerne fremstilles i østen i regi af det danske mærkevare-firma Christina. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et godt kompromis styrker kampen for cykelsti

De bløde trafikanter har lidt barske kår, hvis de vil tage cykelturen fra Ollerup til Svendborg - eller den modsatte vej. Derfor er det både glædeligt og forløsende, at der er ved at forme sig et fællesskab og en fælles front, som kæmper for en cykelsti, der kan gelejde cyklisterne sikkert rundt om Hvidkilde Gods. Den ene løsning har ikke nødvendigvis været bedre end den anden, men økonomien i forslagene har set forskellig ud. Nærmere bestemt har der tegnet sig et billede af, at den sydlige løsning koster halvt så meget som den nu fravalgte model. Og netop kroner-og-ører-spørgsmålet kan få afgørende betydning for, om projektet lader sig realisere. Der er jo et endnu et pænt stykke til målstregen. Vigtigt er det dog, at det nu er lykkedes at samle de vigtigste interessenter, og at de nu arbejder i helt samme retning. Målet har jo hele tiden været det samme, det er blot vejen - helt bogstaveligt - dertil, der har været forskellig. Betydningen af, at der nu er samlet en fælles front i projektet, er stor. Den lokale uenighed ville nemlig let kunne vise sig at være den største forhindring. I stedet kan der nu med langt større vægt arbejdes videre med at få overbevist de mennesker, der sidder på pengekassen, om, at det er en fremragende idé at etablere en cykelsti syd om søen ved Hvidkilde. Det vil muligvis give lidt udfordringer, når regningen skal betales, fordi staten med den ønskede placering ikke entydigt skal dække udgifterne, og Svendborg Kommune er jo ikke just ved muffen. Men måske kan der laves en fornuftig handel mellem stat og kommunen, så det hele kan gå op i en højere enhed. Det kompromis, der er indgået, har naturligvis krævet, at de involverede har været klar til at bøje sig lidt mod hinanden, og at de har bilagt striden. Det er nu sket. Tydeligst har gruppen, der plæderede for en cykelsti helt tæt på godset, bøjet sig, men det skal ikke ses som et tegn på svaghed. Reelt er den stærkeste vel egentlig den, der bøjer sig mest. Det er nemlig her viljen til at nå i mål vises allertydeligst. Så kan det sagtens være, at tilfredsheden ikke er helt i top hele vejen rundt undervejs i processen, men sådan er det jo nogen gange, når kompromisser skal findes. Nu er det første delmål lykkeligvis nået, og målet er stadig intakt. Og nu kan der sendes et entydigt signal til Vejdirektoratet med en vished om, at opbakningen til projektet ikke undermineres af interne uenigheder om, hvor cykelstien skal placeres.

Annonce