Annonce
Langeland

Skytshelgener på Langeland: Skole får venskabsskole i Afrika og hjælper med at sætte bygning i stand

Eleverne fra Kassebølle Friskole har fremstillet en række skytshelgener. Foto: Hans Kjær
Skytshelgener giver penge til Art2Change, der sender dem videre, så bygning kan blive sat i stand.
Annonce

KASSEBØLLE: Kassebølle Friskole har fået en venskabsskole i det vestafrikanske land Ghana, og samtidig har de store elever via et kunstprojekt samlet penge sammen, der nu sendes til venskabsskolen, så dens bygning kan blive sat i stand.

- Det er ikke et stort beløb, men de 2500 kroner, der kan blive sendt afsted, rækker langt i Ghana, fortæller formanden for foreningen Art2Change, Hans Kjær, som har formidlet kontakten.

De ældste elever på Kassebølle Friskole har i kunstprojektet fremstillet en række skytshelgener.

I Ghana tales der engelsk, så kommutationen mellem elever fra Kassebølle Friskole og venskabsskolens ældste elever foregår let. Den ghanesiske skole hedder Anyansu Secundary School.

Pengene skal gå til at forny dørene og lemmene foran de huller, der udgør vinduerne i skolebygningen. En lokal tømrer og hans hjælpere skal forestå arbejdet, tilføjer Hans Kjær.

Lige nu er verdensdagsordenen præget af corona, hvor Ghana i øvrigt ikke er slemt ramt. Men når man forhåbentligt er nogenlunde fri af coronaen, og det er muligt at rejse rundt igen, er det meningen, at man vil udveksle nogle få elever indbyrdes mellem de to skoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce