Annonce
Ærø

Skyd efter halen! 114 borgerlige skytter til fugleskydning

Skydeselskabets formand Jesper Flindt (med skråbånd) sørger for, alt ved den årlige fugleskydning går, som det skal. Foto: Peter Becher Damkjær

Ærøskøbing: - Så skydes der efter halen, og det er din tur, Andreas, lyder det over højttaleren, som går klart og tydeligt igennem hele den lille skov omkring Strandskoven, som man må igennem for at komme ned til der, hvor bemeldte hale nu skal skydes af.

Ærøskøbing Borgerlige Skydeselskab er for 177. år i træk ved at skyde den traditionelle træfugl i smadder, og fra den opstillede container, fra hvis åbne ende der serveres pølser og skænkes øl og vand, bliver slagets gang styret med præcision og voldsom høj volumeniveau.

- Vi startede med at være 114 deltagere, da vi mødtes i morges, og vi er 109 tilmeldt til middagen i aften, fortæller formand Jepser Flindt, mens der bliver knaldet løs fra den opstillede salonriffel, som medlemmerne står i kø for at komme til.

Sidste års fuglekonge blev Patrick Fleischer, der blev vækket på sin bopæl den årle morgen af Peder Most Garden. Men traditionen tro skal der gå fem år, før han næste gang kan blive kronet som konge. Hvem den ære tilfalder i år, var endnu ikke afklaret ved redaktionens afslutning.

Annonce
Rekord-fuglekonge Johan Koch, der som den vistnok eneste har tre konge-titler inden for vesten, tager sigte. Seneste gang, Johan Koch sad på tronen, var i 2017. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Derfor valgte Morten Olsen GOG

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Flere politiske legekammerater søges på Ærø

Det er gået nogenlunde som ventet, men det gør ikke udfordringen mindre for Ærøs borgmester Ole Wej Petersen (S). Hans ellers jævnt sikre flertal smuldrer, og nu viser det sig meget tydeligt, når der skal træffes tætte beslutninger i kommunalbestyrelsen. Den korte version er, at borgmesteren og hans allierede løber ind i politiske øretæver, fordi de kommer i mindretal. Det gør de, fordi den tidligere socialdemokrat Jens Weiss bruger sit frie mandat, og nogle gange betyder det altså, at han stemmer imod den gruppe, han egentlig er en del af. Situationen skaber problemer for borgmesterpartiet, der jo i forvejen er temmelig vingeskudt, fordi to af fire medlemmer har forladt partiet. Reelt kan det de kommende to år betyde, at Ole Wej Petersen bliver låst i borgmesterrollen, fordi hans handlemuligheder er voldsomt indskrænkede. Er der blot et medlem af konstitueringsgruppen, der stemmer imod Socialdemokratiet, er der overhængende fare for, at borgmesteren ikke kan gennemføre den politik, han ønsker. Der findes ikke en løsning, som er ligetil, men Ole Wej Petersen har brug for nye venner i kommunalbestyrelsen. Ikke fordi han kommer til at være i lommen på Jens Weiss, men fordi hans handlerum bliver voldsomt indskrænket, hvis Jens Weiss hele tiden sidder med den afgørende stemme. Afstanden mellem de to grupper i kommunalbestyrelsen er til at få øje på, og det vil også kræve, at der sluges en kamel eller flere, hvis borgmesteren hele tiden skal række hen over kløften, men spørgsmålet er, om det dog ikke åbner flere muligheder, hvis der bygges en bro. Erfaringerne med disse mere dynamiske flertal, hvor borgmesterpartiet i videst mulig udstrækning forsøger at samle brede flertal hen over politiske kløfter, er mange. I Svendborg havde den daværende borgmester Curt Sørensen (S) en tilsvarende udfordring i hans regeringstid i 2010-2013. Her stod det tidligt klart, at samarbejdet mellem Socialdemokratiet og Enhedslisten var fuld af konflikter, og der gik derfor ikke lang tid, før Curt Sørensen måtte række ud efter især Venstre og Det Konservative Folkeparti. Det udløste naturligvis også konflikter, men forligene blev landet, selv om de måske ikke var helt så røde, som borgmesteren nogle gange kunne ønske sig. Men sådan er det jo med kompromisser. Ole Wej Petersens borgmestertid har ikke været en badeferie, og der er stadig to års tid tilbage af den og tre budgetforlig, der skal landes. Der bliver altså nok af udfordringer med at samle gode og solide flertal. Derfor kan en af de strategiske problemstillinger, han gør klogt i at vie lidt af sin tid til, være, at han overvejer, hvordan han kan skaffe sig flere politiske venner i kommunalbestyrelsen. Ellers kan vejen frem mod næste valg til kommunalbestyrelsen blive fyldt med bump og store huller.

Ærø

Søby Camping skifter forpagter

Annonce