Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skuffelse hos frisører: Fortsat nedlukning er rystende og gør ondt

Frisør Janne Schjødte Hald må som andre lade saks og kam ligge lidt endnu. Frisører er nemlig stadig ramt af coronanedlukning - undtagen på Bornholm. Arkivfoto: Michael Bager
Frisører skal fortsat holde lukket, og det er rystende, lyder det fra faaborgensisk frisør.

Faaborg-Midtfyn: Mens store dele af detailhandlen onsdag kunne glæde sig over, at den fra på mandag igen må holde åbent, så ser det anderledes ud for frisørerne, som ikke får lov til at åbne i denne omgang.

Skuffelsen er stor hos Maria Bøtter, indehaver af Frisør Pili i Faaborg.


Vi spritter vores værktøj, dørhåndtag og dankortterminal. Der er ikke nogen, der spritter agurkerne nede i supermarkedet, som vi alle sammen går og rører ved.

Maria Bøtter, indehaver af Frisør Pili


- Jeg synes, det er rystende. Vi får hele tiden åbning udskudt med 14 dage til tre uger, og på et tidspunkt slipper opsparingen op. Jeg nåede at optjene en kapacitet ved at arbejde 60 timer om ugen fra april, og indtil vi blev lukket, men den er ved at være brugt nu. Når vi skal betale moms, skat og løn, kan vi blive nødt til at låne os frem. Og så er det et spørgsmål om, hvor længe banken vil være med til det, siger Maria Bøtter.

- Jeg har svært ved at se, at vi selv kan gøre mere for at mindske smittespredningen. Vi vasker stole, berøringsflader og kappe efter hver kunde. Vi spritter vores værktøj, dørhåndtag og dankortterminal. Der er ikke nogen, der spritter agurkerne nede i supermarkedet, som vi alle sammen går og rører ved, siger hun.

Annonce

Det gør ondt

Janne Schjødte Hald, indehaver af Hårgalleriet i Gislev, havde håbet at have kunder i salonen igen fra på mandag.

- Jeg er træt af det, og det begynder også at gøre ondt, når der bliver trukket løn hver måned, uden der kommer penge ind, siger Janne Schjødte Hald.

- Selvfølgelig kan jeg søge hjælpepakker, og det har jeg også gjort, men der går også noget tid, inden de penge kommer. Min fordel er helt klart, at jeg har salonen hjemme, så jeg ikke står med en dyr husleje, og jeg har samtidig en mand med et godt job, bemærker hun.

Det er dog ikke kun den økonomiske del, hun fokuserer på.

- Jeg er ikke der, hvor jeg bekymrer mig, om jeg kan åbne min forretning igen, når vi får lov. Men jeg savner helt vildt at gå på arbejde og have en fast hverdag. Men jeg kan da godt bekymre mig om, hvor travlt der bliver, når der åbnes op igen, for så skal alle klippes på samme tid.

- Lige i dag (onsdag, red.) er det hele lidt øv og træls, men jeg har også den indstilling, at vi skal over det her, og så bliver alting godt igen, pointerer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce