Annonce
Fyn

Skuespiller, Årets Odenseaner og naturvejleder mødes til en øl: Se hele programmet for fredagsbaren her

Mød hele holdet bag Fredagsbar på Fyens.dk 12. marts. Øverst fra venstre: Journalist Amalie Hermansen og brygmester Christoph Behnke. Inge Fjord, forstander på Det Kgl. Teaters balletskole i Odense. Farshad Kolghi, skuespiller i Kerteminderevyen. Emil Jørgensen, journalist ved Avisen Danmark. Emil Sanderhoff, naturvejleder ved Naturama. Collage: Amalie Hermansen
Revyskuespiller Farshad Kolghi, Avisen Danmarks udsendte reporter i Bergamo, Emil Jørgensen og Årets Odenseaner Inge Fjord er blandt gæsterne i Fyens.dk's fredagsbar med ølsmagning 12. marts. Se hele holdet her.

Fyens.dk's fredagsbar 12. marts byder på motion til lattermusklerne, ølsmagning, gode råd og en bevægende beretning fra Bergamo.

Baren åbner på fyens.dk klokken 16.30, og alle er velkomne.

1 Farshad Kolghi

Skuespiller Farshad Kolghi har i flere år medvirket i Kerteminderevyen, hvor han blandt andet har spillet Greta Thunberg og under nedlukningen i 2020 lancerede talkshow-serien "Fushus hjælpepakke". Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Trænger du til at træne lattermusklerne efter et år med corona? Så kan du glæde dig til, at revyskuespiller Farshad Kolghi lægger vejen forbi fredagsbaren. Farshad Kolghi er igen i 2021 med i Kerteminderevyen, som arbejder under sloganet "Ét skridt for langt".

Lige nu er Farshad Kolghi optaget af identitetspolitik og politisk korrekthed. Som da Københavns Universitet afskaffede en tradition, hvor studerende skulle klæde sig ud efter forskellige landes nationalitet. Traditionen blev kritiseret for at være nedværdigende overfor etniske grupper.

- Jeg synes ikke, politisk korrekthed er en god ting. Der er forskel på det og så næstekærlighed, høflighed og empati, som det er meget nødvendigt, at vi alle har. Politisk korrekthed er en form for fascisme pakket ind i gavepapir, mener skuespilleren, som glæder sig til at ønske fredagsbarens gæster en dejlig fredag.

- Måske kommer der nogle af mine venner fra andre nationaliteter med, lyder det fra iransk-fødte Farshad Kolghi, som du måske også kender fra comedy-shows og film som Nordkraft og Pizza King.

2 Emil Sanderhoff

Emil Sanderhoff, naturvejleder ved Naturama og eventyrer med flere ekspeditioner bag sig, kommer med naturtips i fredagsbaren. Arkivfoto: Palle Søby

Foråret begynder at spire frem, men hvad er sjovt at lave i naturen netop nu? Det vil Emil Sanderhoff, som arbejder på Naturama og har været på ekspeditioner til Kaukasus, Vestsahara og Sydafrika, give sine bedste bud på i fredagsbaren på Fyens.dk.

Her er han med på en direkte forbindelse fra Svanninge Bakker, hvorfra han vil skåle med fredagsbarens gæster. En god tradition, mener Emil Sanderhoff:

- Med en fredagsøl sammen med en god ven eller kollega, får man ligesom rundet ugen af og vendt ugens begivenheder. Så kan man gå på weekend med ro i sindet. Især i denne tid, hvor man kan sidde i solen og drikke sin øl.

3 Inge Fjord

Inge Fjord, forstander på Balletskolen i Odense og Årets Odenseaner 2020, er med i fredagsbaren. Arkivfoto: Robert Wengler

Så du Ugeavisen Odenses arrangement Best of Odense 2020, hvor Inge Fjord, forstander for Balletskolen i Odense, modtog prisen Årets Odenseaner, iført tøj med guldpallietter dansede op gennem midtergangen for at modtage prisen, som kunstneren Jens Galschiøt overrakte?

Så har du en meget god idé om den energi og begejstring, Inge Fjord udstråler. I fredagsbaren vil hun på en direkte forbindelse fra skolens balletsal give nogle gode råd til, hvordan du giver din weekend et stort drys glimmer.

- Det, jeg plejer at sige til mine elever og studerende er, at der skal glimmer på. Kig op, for himlen er blå. Stil dig på gulvet, og gå i gang med at danse og synge. Til online-morgensamling sætter jeg sangen "Happy" med Pharrell Williams på og danser sammen med dem, lyder det fra forstanderen på Det Kgl. Teaters balletskole i Odense.

4 Emil Jørgensen

Emil Jørgensen, journalist på Avisen Danmark, som du kan læse med et abonnement på Fyens.dk, har været i Bergamo et år efter at coronapandemien ramte den italienske by hårdt. Foto: Lars krejberg

I en tid, hvor det er ganske få forundt at rejse ud i verden, har Avisen Danmarks journalist Emil Jørgensen besøgt den italienske by Bergamo.

Coronavirus tog sidste forår dobbelt så mange liv på en måned i Bergamo, som den tog i Danmark gennem et helt år, og Emil Jørgensen har til Avisen Danmark interviewet borgerne i Bergamo et år efter, at hærens lastbiler kørte kortege gennem byen om natten med ligkister med ofre for coronapandemien.

I fredagsbaren kan du høre Emil fortælle, hvordan han oplevede besøget i det virushærgede område. Har du et spørgsmål, du gerne vil stille, kan du sende det på forhånd til lba@fyens.dk.

5 Amalie Hermansen og Christoph Behnke

Journalist Amalie Hermansen og brygmester Christoph Behnke smager fem forskellige øl 12. marts. Foto: Michael Bager

Foråret og ikke mindst påsken er på vej, og selvom coronapandemien sætter en stopper for store påskefrokoster, så lad det ikke forhindre dig i at nyde nogle gode forårsøl. 

Bryggeriet Vestfyens brygmester Christoph Behnke vil med Fyens.dk's vært, journalist Amalie Hermansen, ved sin side, 12. marts guide fredagsbarens gæster gennem en smagning på fem forårsfriske øl.

Sidste frist for bestilling af øllene med fragtfri levering inden fredag, var 9. marts. Men du kan stadig nå købe dem i en butik nær dig. De fem øl er: Willemoes Mosaic IPA, Frejdahl Fjalar, Frejdahl Fulla, Sort Hvede (Indslev Bryggeri) og Willemoes Påske Ale.

Du kan naturligvis også deltage i fredagsbaren uden at drikke øl. Det er gratis, og alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce