Annonce
Leder

Skuddrab i Vollsmose: Skræmmende optrapning af situationen i Vollsmose

Redaktionschef Sander Astrup Schmidt. 
Annonce

En 31-årig mand blev dræbt, og en jævnaldrende mand blev hårdt såret af de talrige skud, som natten til torsdag faldt i Odense-forstaden Vollsmose. Både selve den blodige handling og de mulige konsekvenser af ugerningen i Egeparken er skræmmende og dybt bekymrende.

Borgernes tryghed og troen på en bedre kurs for Vollsmose har lidt et alvorligt knæk.

Trods en massiv og årelang indsats fra både Odense Kommune og Fyns Politi rummer miljøet i og omkring Vollsmose fortsat mennesker, der er så afstumpede og hensynsløse, at der midt mellem boligblokkene med tusindvis af beboere bliver skudt for at dræbe.

Nu skal folk i Vollsmose og i resten af Odense frygte for, hvordan skyderiet vil blive hævnet. I timerne efter drabet var Vollsmose tæt pakket med svært bevæbnet politi. Et trist og utrygt syn, som Vollsmose-borgerne kommer til at se mere til.

Der er meget, som tyder på, at den dræbte mand var et uskyldigt offer i en konflikt mellem stridende grupperinger i og omkring Vollsmose. Det gør drabet endnu mere afskyeligt og skræmmende.

Men det er desværre ikke første gang, at en uskyldig fynbo dør som følge af bandekrig i Odense. I 2010 blev en værtshusgæst dræbt, da han blev forvekslet med en Hells Angels-rocker. Rystende, hvis Odense to gang på et årti oplever noget sådan.


Borgernes tryghed og troen på en bedre kurs for Vollsmose har lidt et alvorligt knæk.

Fra lederen


Både Fyns Politi og Odense Kommune skal og vil gøre deres yderste for at standse en eskalerende konflikt. Men hvis problemerne med de dybt kriminelle og hensynsløse elementer skal bringes til et mere permanent og yderst tiltrængt ophør, spiller forældrene i Vollsmose en afgørende rolle. De skal forhindre, at deres børn og unge bliver fristet af at indgå i de kriminelle grupperinger.

Og i den konkrete sag skal Fyns Politi hurtigt og effektivt efterforske drabet og drabsforsøget. Men også her har politiets efterforskere brug for hjælp fra indbyggerne i Vollsmose.

Hvis den eller de hensynsløse gerningsmænd skal have deres straf, er der behov for, at folk med den mindste viden om ugerningen deler den med politiet. Vidneforklaringer er og bliver et af politiets vigtigste og mest fundamentale værktøjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce