Annonce
Kultur

Skrivero i historiske omgivelser: Filmfyn inviterer manuskriptforfattere til Brechts Hus

Manuskriptforfatter Pia Konstantin Berg er i denne uge flyttet ind i Brechts Hus for at skrive på en ny tv-serie. Foto: Peter Becher Damkjær
Manuskriptforfatter Pia Konstantin Berg er i denne uge på skriveophold i Brechts Hus for at arbejde på en ny tv-serie, der forgår på Sydfyn. Hun er den første, der får glæde af et nyt samarbejde mellem Filmfyn og Brechts Hus.

Svendborg: Filmfyn og Brechts Hus har fra årsskiftet taget hul på et nyt samarbejde, der hvert år giver Filmfyn råderet over huset i sammenlagt fire uger, hvor de kan invitere manuskriptforfattere til et skriveophold i Bertolt Brechts tidligere Svendborghjem.

Den første, der har fået tilbudt muligheden, flyttede fredag ind i det stråtækte hus med udsigt over Svendborgsund.

- Det er jo et fantastisk sted at kunne sidde og arbejde med den her udsigt, siger forfatter Pia Konstantin Berg og kigger ud over sundet gennem hjørnevinduet i Brechts gamle arbejdsværelse.

Annonce

Vi har i forvejen aktiviteter i efterhånden alle fynske kommuner, og da den her idé kom op, syntes vi bare, det var rigtig godt, også af historiske årsager

Klaus Hansen, direktør i Filmfyn

- Det giver først og fremmest en masse ro, når jeg sidder derhjemme og arbejder, kommer jeg tit til lige at tage et møde midt på dagen eller også ringer telefonen. Nu har jeg ligesom kunnet sige, at i denne uge sidder jeg her, og koncentrerer mig om at skrive. Og så er det jo bare dejligt at kunne gå nogle ture hernede i området, lyder det fra Pia Konstantin Berg.

Det er ikke meget, hun kan sige om det projekt, hun er kommet til Brechts Hus for at arbejde på, andet end at det er de første, spæde manuskriptskridt til en tv-serie på TV2, der foregår på Sydfyn.

- Senere i dag kommer hele produktionsholdet på besøg, hvor vi tager en tur rundt i området. Det gør også meget for os, at vi samlet kan komme ud af kontoret. Nogle gange kan det godt noget uinspirerende at sidde i et mødelokale i København og tale om ting, der foregår et helt andet sted i landet, og når nu serien, vi arbejder på, foregår her på Sydfyn, er det jo perfekt, siger hun.

Hvis ellers opholdet giver kreativ pote, skulle Pia Konstantin Berg gerne komme fra Brechts Hus med en gennemskrivning af hele historieforløbet i serien.

Projektet er støttet af Filmfyn, og det er også Filmfyn, der opfordrede produktionsselskabet Drive Studioes, der står bag serien, som Pia Konstantin Berg arbejder på, at lægge billet ind på et skriveophold.

For Filmfyn er den nye aftale med Brechts Hus endnu en måde at være med cementere Fyns centrale rolle i dansk filmproduktion, forklarer Filmfyns direktør Klaus Hansen.

- Det vigtigste mål for os er at være med til at udvikle Fyn som et center for filmkultur, og der er det, at vi kan tilbyde skriveophold i huset, en del af det. Vi har i forvejen aktiviteter i efterhånden alle fynske kommuner, og da den her idé kom op, syntes vi bare, det var rigtig godt, også af historiske årsager, fortæller Klaus Hansen.

Pia Konstantin Berg kan i øvrigt også fortælle, at hun selv har sin helt egen, historiske forbindelse til manden, der har lagt navn til det hvide hus, selvom den godt nok er lidt løs i syningerne.

- Jeg har faktisk boet i München, og Bertolt Brecht kom jo fra Bayern, så hvis vi havde noget som helst tilfælles, er det det, siger hun med et smil.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Navne

Som at komme på landsholdet: Jesper Wung-Sung får plads i Det Danske Akademi

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Annonce