x
Annonce
Søsiden

Skoleskibet og coronaen:- Nok et af de tryggeste steder at være lige nu

Skoleskibet Danmark har 61 elever om bord på dette togt. - I corona-relation er de på et af de tryggeste steder at være lige nu, fastslår direktør Pia Ankerstjerne fra Martec i Frederikshavn. Her er nogle af eleverne før afrejsen fra Esbjerg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Statsskoleskibet Danmark letter anker og sætter kursen mod Atlanten. Undgår landkontakt før anløb af Caribien om fem uger.

SIDSTE - TOGTET ER AFLYST: Se link nedenfor

TORBAY: I relation til corona er statsskoleskibet Danmark nok et af de tryggeste steder at være lige nu. Det vurderer direktør Pia Ankerstjerne fra den maritime skole Martec, som skibet hører under.

Statsskoleskibet stod ud fra Esbjerg for en uges tid siden. Ombord er 61 unge og en besætning på 15 voksne.

Alt er vel om bord, oplyste Pia Ankerstjerne og kaptajn Karl Zilmer samstemmende fredag eftermiddag til Søsiden.

Når skoleskibet i corona-relation anses for et trygt sted at opholde sig skyldes det, at alle var raske, da skibet forlod Esbjerg og at skibet ikke har haft havneanløb siden afsejlingen. Dermed har det ingen fysisk kontakt haft med mulige smittebærere i land.

- På den måde er skibet nok et af de tryggeste steder at være lige nu. Vi har også egen læge om bord og al det udstyr, der skal til. Jeg er tryg og fortrøstningfuld. Ellers havde vi gjort noget andet, fastslår Pia Ankerstjerne.

Annonce
- Vi har også egen læge om bord og al det udstyr, der skal til. Jeg er tryg og fortrøstningfuld.

Tanker op uden at gå i land

Tidligere på ugen var det planen, at skoleskibet skulle have bunkret brændstof i den spanske by med det nok så aktuelt relaterede navn Coruna.

Nu er planen ændret til optankning ved Sydengland.

- Det sker fra et bunkerskib, så vi undgår fysisk kontakt med land, oplyser Karl Zilmer.

Skoleskibet har det meste af ugen ligget i læ for stormen Laura. Ankeret har været firet på en position i Torbay ud for den sydengelske by Brixham. Imens er riggen og andet om bord klargjort, og eleverne har modtaget undervisning. Kaptajnen kan fortælle om godt humør om bord:

- Jeg regner med at forhale videre i løbet af weekenden, melder Karl Zilmer til Søsiden.

Afgang i weekenden

Fra ankerpostionen sættes kursen ud mod Atlanten. I lyset af den aktuelle corona-situation er det besluttet at droppe overvejede anløb på Azorerne eller på De Canariske Øer.

Målet for dette togt er Caribien. Her skal der ske udskiftning af hele elevholdet samt dele af besætningen. Anløbet planlægges 18.-20. april.

- Vi har altid god elastik i vores sejlplaner, som lægges samme med kaptajnen. Så det skal de nok nå, siger Pia Ankerstjerne.

Før anløbet af St. Martin nær Puerto Rico vurderes corona-situationen i land og de eventuelt nødvendige foranstaltninger træffes.

- Vi har jo været isoleret i lang tid om bord, så anløb burde ikke give anledning til problemer, siger Pia Ankerstjerne

Et andet problem kan blive, at flytrafikken Danmark-Caribien midt i april kan være ramt af corona-situationen. Skoleskibets kommende elevhold og dele af besætningen skal flyves derover, og de nuværende ombordværende skal hjem til Danmark.

- Som det ser ud nu, afvikler vi hele sejladsen som planlagt. Vi er i løbende dialog med partnere og holder os fuldt opdateret, siger Pia Ankerstjerne.

Skoleskibet Danmarks afløserkaptajn, Karl Zilmer, Troense til Søsiden fredag eftermiddag: - Vi satser på at sejle videre i weekenden. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce