x
Annonce
Søsiden

Skoleskibet holder weekend for anker i Ebeltoft Vig

Skoleskibet Danmarks afløserkaptajn Karl Zilmer, Tåsinge: - Selvom togtet blev afbrudt, er jeg sikker på, at eleverne har haft en god oplevelse. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Mandag formiddag anløbes Frederikshavn og togtet er slut. Corona-sikkerhed på kajen.

EBELTOFT VIG: På baggrund af corona-situationen vender skoleskibet Danmark mandag hjem til basen hos Martec i Frederikshavn - omkring et år før planlagt.

Det oplyste afløserkaptajn Karl Zilmer, som Søsiden talte med, da skibet fredag var sydgående i Aalborg Bugt. Om bord er 61 elever og 15 besætningsmedlemmer afsejlet fra Esbjerg den 5. marts.

I weekenden ligger skoleskibet for anker i Ebeltoft Vig for bl. a. klargøring før anløb til Frederikshavn forventet mandag formiddag.

På det nu aflyste togt nåede skoleskibet til en bugt ved Brixham i Sydengland. Her lå det i nogle dage, mens eleverne blev undervist og praktiserede på dæk og i master.

I sidste weekend blev det besluttet, at skoleskibet på baggrund af corona-situationen skulle vende om og dermed afløse sit et år lange togt til bl. a. Caribien, Hawaii, OL i Japan, Canada og Florida. Først næste forår skulle skoleskibet igen have været i dansk farvand med det planlagte togts fjerde og sidste elevhold.

Selvom skoleskibet aktuelt erklæres for smittefrit, vurderes togtets nødvendige havneanløb for bl. a. proviantering og planlagt udskiftning af besætningsmedlemmer og elevhold at ville have budt på store og måske smittefarlige udfordringer. Alene den pt. begrænsede flytrafik ville have været en stor og måske uovervindelig udfordring, selvom billetter er bestilt.

Til Søsiden oplyste direktør på Martec, Pia Ankerstjerne i sidste weekend, at forberedelserne til det lange togt kulminerende med tre ugers havneophold ved OL i Tokyo har været under forberedelse i fem år. Den uønskede situation gør, at skoleskibets kalender så at sige er blank nu.

Kaptajn Karl Zilmer fra Tåsinge fortæller, at der trods de specielle omstændigheder har hersket god stemning om bord:

- De har prøvet en masse og har helt sikkert fået en god oplevelse i de par uger, vi har været afsted, siger Karl Zilmer.

Ved ankomsten til Frederikshavn på mandag er der truffet sundhedsmæssige sikkerhedsforanstaltninger:

- Når vi kommer, skal eleverne gå direkte hen i deres pårørendes biler. Ingen pårørende må komme om bord eller ind på kajen, forklarer Karl Zilmer.

Eleverne er ti uger henne i et forløb, der skulle være afsluttet midt i juni.

Corona-situationen har indtil 14. april aflyst al undervisning på Martec.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce