Annonce
Langeland

Skoler klar på onsdag: Påsken bruges til at gøre klar til delvis genåbning

Skoleleder Poul Børge Nielsen og hans kolleger over hele Danmark er i gang med at forberede den delvise genåbning af skolerne. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Skolerne er klar til at tage imod børn på onsdag, men skoleleder tager forbehold for, at der er skaffet de nødvendige værnemidler.
Annonce

LANGELAND: Når det bliver onsdag efter påske, skulle både skoleelever i 0.-5. klasser samt børn i dagpasning kunne møde normalt, inklusive børn i før-sfo. Det bekræfter formanden for Lærings-, Social- og Kulturudvalget, Jan Ole Jakobsen (V).

Forvaltningen og de enkelte enheder skal nu arbejde nærmere på, hvordan det rent praktisk skal foregå.

På Ørstedskolen understreger skoleleder Poul Børge Nielsen, at en forudsætning er, at de nødvendige værnemidler er til stede. Det handler om håndsprit, handsker og masker.

- Jeg er nødt til at slå fast, at vi også skal have masker og handsker. Der kan for eksempel ske det, at en elev slår sit hoved, et ben eller andet, som kræver, at en voksen er i tæt kontakt med eleven, nævner han.

Desuden skal der sættes ind med ekstra rengøring, og man skal have aftørringsklude til legetøj, computere med videre.

Der er cirka 300 elever i de nævnte årgange. Personalet i indskoling og på mellemtrin skal møde, mens lærere, der har de ældste årgange, fortsat skal stå for fjernundervisning af eleverne.

I begyndelsen af coronakrisen og efter, at skolerne lukkede midlertidigt, blev håndsprit m.m. afleveret til kommunen, som skulle bruge tingene i ældresektoren. Onsdag blev lederne i skoler og daginstitutioner bedt om at give kommunen besked om, hvad der skal bruges.

Skolerne skal også udarbejde en plan for, hvordan man skal fordele eleverne. Der er en række ledige lokaler, fordi de store årgange jo fortsat vil være hjemme.

- Der nævnes også undervisning udendørs, men det kan godt være lidt af en udfordring i april med de vejrforhold, der kan være, siger Poul Børge Nielsen.

Skolelederen, de pågældende afdelingsledere, pædagoger med videre skal bruge de kommende dage på at tilrettelægge genåbning.

Forældre kan følge med på systemet Aula og skolens hjemmeside, når vi når til slutningen af påsken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce