Annonce
Langeland

Skoleleder om krav om fremmøde: - Vi står med en meget vanskelig opgave

Poul Børge Nielsen slår fast, at retningslinjerne kun kan tolkes på én måde, men at forældre til elever i specialklasser må henvende sig, hvis de er utrygge ved at sende deres børn afsted. Arkivfoto: Finn Eriksen
Både hensyn til fagligt forsvarlig undervisning og til elevers trivsel
Annonce

LANGELAND: Skolelederne står med et stort dilemma og en meget vanskelig opgave. På den ene side skal de sikre elever en ordentlig undervisning. På den anden side skal det fungere, så ingen bliver angste. Det påpeger skoleleder Poul Børge Nielsen, Ørstedskolen, som også har specialundervisningen under sig.

- Jeg vil gerne slå fast, at jeg blot tydeligt og klart har gjort opmærksom på retningslinjerne fra Undervisningsministeriet om, at elever i specialklasse skal møde op fysisk på skolen. Det har jeg hverken gjort for straffe nogen eller for på anden måde gøre livet besværligt for forældrene. Det skal ikke opfattes sådan. Men jeg har pligt til at oplyse om, hvad der til enhver tid er gældende, og der står SKAL møde fysisk, når det drejer sig om specialundervisningen, siger Poul Børge Nielsen.

Flere forældre er utilfredse med udtrykket "ulovligt fravær" og føler, at der skrives til dem, som om deres børn mistrives. Kan du forstå den kritik?

- Jeg er helt sikker på, at mange forældre glimrende vil kunne hjemmeundervise deres børn. Og hvis eleverne er angste, kan de sygemelde dem. Så bliver der ikke registreret ulovligt fravær. Jeg mener ikke, at vi antyder, at børnene mistrives, svarer skolelederen.

Annonce

Intet krav om lægeerklæring

Forældre, jeg har talt med, nævner, at de har fået krav om lægeerklæringer i sådanne tilfælde, altså hvis de holder børnene hjemme, og at det opfattes som en skærpelse?

- Det vil ikke være noget krav fra min side, at man i alle situationer stiller med en lægeerklæring. Hver sag må vurderes for sig, og forældrene til William må gerne henvende sig igen, hvis de vil drøfte hans situation, nævner Poul Børge Nielsen.

To mødre til elever på specialklasse-mellemtrinnet, som jeg har talt med, arbejder med sårbare mennesker som henholdsvis handicaphjælper og på forsorgshjem samt på plejehjem. De er bange for at tage smitte med på arbejdspladsen, hvad tænker du om det?

- Igen - hvis der er forældre, som på grund af arbejde eller deres helbredsmæssige situation er utrygge ved, at deres børn skal møde op fysisk, så må de henvende sig, så vi kan finde en løsning, understreger Poul Børge Nielsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Undervisningsministeriet, som oplyser, at man altid kan bede om en lægefaglig begrundelse, hvis man vil have sit barn fritaget.

Da Fyns Amts Avis torsdag talte med Poul Børge Nielsen, var 13 ud af samlet 28 specialklasseelever mødt op på Ørstedsskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Harders åbner bar med Morten i spidsen: - Jeg håber, det bliver noget med, at i aften skal vi kun høre goth rock fra 1980’erne

Annonce