Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skole lukker ned: Medarbejder og elev smittet med covid-19

Hanne Rygaard har nu sendt alle elever og ansatte hjem fra skolens afdeling i Ryslinge, efter at en elev og en medarbejder er testet positive for corona. Arkivfoto: Maja Svenningsen
To personer på Tre Ege Skolen i Ryslinge er testet positive for covid-19, og flere andre elever viser symptomer, så hele skolen lukker ned.
Annonce

Ryslinge: En elev samt en medarbejder på Tre Ege Skolens afdeling i Ryslinge er testet positive for covid-19.

Der er tale om en elev på mellemtrinnet og en medarbejder i sfo'en, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Skoleleder på Tre Ege skolen Hanne Rygaard uddyber, at skolen fik beskeden mandag om, at eleven var smittet.

- Så kontakter vi dem, vi skal. Vi ser på, hvem der har været i nærkontakt og sender nogle hjem. Så er vores personale blevet testet, og det har vist sig, at en medarbejder også er positiv, forklarer Hanne Rygaard, som siden juleferien har haft størstedelen af eleverne sendt hjem til virtuel undervisning på grund af nedlukningen af landet.


Det er rigtig, rigtig træls, men det er klart, at det ikke er så mange, der bliver påvirket af det lige nu, som hvis vi havde været på skolen alle sammen.

Hanne Rygaard, skoleleder på Tre Ege Skolen


11 elever er dog mødt ind på skolen. Det er børn, der har været i nødpasning eller har været på skolen på grund af særlige behov.

Da flere af de børn udviser symptomer på covid-19, har skolen i samarbejde med kommunens sundhedstjeneste valgt at lukke helt ned for indskoling, mellemtrin og sfo de kommende dage.

- Vi mangler også personale til at kunne holde åbent i forhold til sfo. Det er rigtig, rigtig træls, men det er klart, at det ikke er så mange, der bliver påvirket af det lige nu, som hvis vi havde været på skolen alle sammen, siger Hanne Rygaard.

Annonce

Flere udviser symptomer

Alle børn og medarbejdere, der har været på skolen eller i sfo’en, er sendt hjem til isolation samt test mandag og onsdag. Isolationen gælder både for skolegang, fritid og sociale arrangementer.

- Det, vi kigger ind i, er, at vi tidligst kan åbne skolen igen på torsdag, og det er også i forhold til, hvornår der er hænder nok. Det har vi meldt ud på aula, og der vil vi også holde forældrene orienteret, forklarer skolelederen, som også selv står foran en coronatest.

Det er anden gang, skolen i Ryslinge rammes af corona. Første gang var lige inden jul, men der var elever og ansatte gået på juleferie, og derfor blev ingen som sådan berørt af situationen.

I september sidste år blev alle elever på Tre Ege Skolens afdeling i Kværndrup sendt hjem, da en medarbejder på skolen blev testet positiv.

Mandag var incidenstallet i Faaborg-Midtfyn Kommune på 58 - svarende til 30 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge, mens der på landsplan er registreret 625 nye tilfælde af covid-19 i det seneste døgn.

Incidenstallet i fredags i Faaborg-Midtfyn var 37 - 19 smittede per 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Zachariassen: Jeg håbede på et mirakel

Ærø

Hverdagens tilbagevenden blev fejret på Ærø

Annonce