Annonce
Svendborg

Skilte i kommunen ensartes: Derfor har nogle vejskilte i Svendborg skiftet farve

Inden for de kommende år vil der i Svendborg Kommune blive ryddet op i de forskellige typer af vejskilte, som pryder byen. Farverne på skiltene kommer til at indikere, om man befinder sig indenfor eller udenfor bymidten. Foto: Privatfoto
En længere proces med at få ensartet de svendborgensiske vejskilte er begyndt. Indenfor bymidten vil alle skilte på sigt blive klædt i rødt og hvidt, hvor skiltene udenfor bymidten vil blive ensartede i blå og hvid.
Annonce

Svendborg: En læser bemærkede, at enkelte vejskilte i Svendborg pludselig havde skiftet farve, og kontaktede derfor Fyns Amts Avis. Der var blandt andet tale om den ene ende af Johannes Jørgensens Vej og Ole Rømers Vej, hvor skiltene indtil for nyligt havde været røde og hvide, men nu var blevet blå med hvid skrift.

Der er dog ikke tale om, at de omdiskuterede røde og hvide skilte, som Svendborg er kendt for, nu alle bliver udskiftet med de blå.

- Det er ikke sådan, at vi har tænkt os at skifte alle skilte, men når vi skifter ud, så ved vi hvilke farver, vi ligesom skal gå med for at få skabt en ensartethed over tid, fortæller Peter Mouritsen, Ejendomschef i Svendborg Kommune.

- I dag har vi nogle, der er grønne og nogle, der har andre farver. Jeg tror, at i dag har vi mellem fem og seks forskellige farver. Så det er simpelthen for at få ryddet lidt op i det, når vi alligevel skifter ud, siger Peter Mouritsen.

Annonce

Mening med farveskift

På sigt skal skiltene indenfor og udenfor bymidten ensartes, så der bliver ryddet ud i de forskellige typer af skilte, som pryder byen.

- Indenfor bymidtens zone kommer man til at køre med rød og hvid, og udenfor kører vi med blå baggrund og hvid skrift, fortæller Peter Mouritsen.

Inden for den grønne linje er planen den, at skiltene løbende, når de er nedslidte og alligevel skal skiftes, at de bliver udskiftet til røde og hvide skilte. Målet er, at alle skilte indenfor grænsen skal være røde og hvide, og udenfor grænsen skal de være blå og hvide. Illustration: Svendborg Kommune

Det bliver dog ikke i ét hug, at skiltene skiftes ud. De vil løbende blive taget ned, når de er slidte og trænger til at blive skiftet ud.

- Over hele kommunen er der faktisk bestilt en ret stor udskiftning af skiltene. Men det er dem, der er nedslidte, som man skifter, siger Peter Mouritsen.

Så indtil videre er der ingen konkrete planer for, hvornår alle skilte følger den nye plan for ensartethed.

- I første omgang er det dem, som vi har registeret som slidte og som står til udskiftning. De vil være udskiftede den 30. april. Det er jo dem, hvor det er svært at læse vejnavne, altså dem der er slidte, og der bliver de så skiftet jævnfør den her plan.

- Fremadrettet bliver skiltene også skiftet med planen in mente og med farverne. Så vil vi til sidst ende med, at det er mere ensartet, end det er i dag. Sådan så det er rødt og hvidt indenfor centrum, og blå med hvid skift udenfor centrum, siger Peter Mouritsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce