Annonce
Ærø

Skib med Maltas flag vakte opsigt i Marstal Havn

Arkivfoto: Søren E. Alwan
Store bededag bød på et besøg af politiet i Marstal havn. Årsagen var en yacht (stor speedbåd), der lagde til kaj, men med et maltesisk flag svajende. Det viste sig, at være stort ståhej for ingenting.

Marstal: Fredag omkring 11-12-tiden lagde en yacht til kaj i Marstal Havn. Det er der i sig selv intet odiøst i, det gør skibe af mange slags hver dag. Den her sejlede dog under maltesisk flag og som bekendt må udenlandske skibsførende ikke tag landgang i Danmark i øjeblikket, jævnfør corona-krise og lukkede grænser i luften, til lands og altså også til vands.

Derfor vakte flaget opmærksomhed, og politiet ankom for at undersøge sagen. Det viste sig at være aldeles harmløst, eftersom besætningen var dansk. Båden var dansk ejet og havde ifølge politiets vagthavende kun sejlet i dansk farvand i længere tid. Hvorfor flaget så var Maltas kunne de ikke forklare, men ifølge avisen oplysninger, er båden indregistreret der, hvilket kan forklare flaget.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra besætningen på den pågældende båd, da de ikke længere var at se i havnen. /midol

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

Annonce