Annonce
Svendborg

Skatefestival igen i år: Unge samles på havnen til fællesskab om skateboarding

SLIP Festival fylder igen i år havnen med unge skatere, der samles om at dyrke fællesskabet omkring skateboarding. Foto: Asbjørn Sand

Svendborg: Den fik debut sidste år, SLIP Festival. En debut så vellykket, at succesen bliver gentaget i år.

Til september, helt nøjagtigt 2. til 5. september, kommer Udrustningskajen på Frederiksøen igen til at summe af rullende skateboards, hujende skatere og lyden af håndværkere, der kreerer ramper i træ inde i den store værftshal.

SLIP Festival er en festival for unge skatere mellem 10 og 25 år, og ved at betragte skateboarding som både en sport og en kultur kommer programmet til dels til at bestå af aktiviteter, der kan hjælpe unge i gang med at skate eller blive endnu dygtigere til det, dels workshops, hvor der bliver bygget ramper og pyntet skateboards.

Annonce

Den lokale skateboardiværksætter Keld Aabjørn kommer og bygger ramper af træ i de store haller, og Svendborg Skate Forening, pigeskategruppen Pushing Daisies og Vics Skateskole er gået sammen om at lære tricks på boardet videre til festivalens gæster. Banzi Skateboards laver også igen i år en workshop, hvor man kan og udsmykke sit board.

På årets festival kommer også billedkunstner Hartmut Stockter og bygger et kunstværk af genbrugsmaterialer og med udgangspunkt i området, og Jesper Aabille holder en pizzabagningsworkshop.

Er det svært at vente så længe med skateboardfestlighederne, kan man varme op allerede fra 7. til 13. juli, hvor der er workshop for unge, der vil prøve kræfter med at bygge med beton sammen med professionelle skateparkbyggere. Også det foregår på havnen.

Ramperne, som bliver bygget under festivalen, bliver en del af det lokale skatemiljø efter festivalens afslutning. Nogle af ramperne bliver også flyttet ud til landsbyer uden for Svendborg for at skabe nye fællesskaber og muligheder for unge der.

Der er fri adgang til festivalen under hensyntagen til corona-restriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Populistisk, Mette Kristensen

Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce