Annonce
Kultur

Skal julestemningen fortsætte? Forlæng stemningen med disse tre film

I "Julemandens Datter 2" bliver kongens krystal stjålet, og Oscar bliver beskyldt for tyveriet. Lucia tror på hans uskyld, og hun vil finde den rigtige tyv. PR-foto: Martin Dam Kristensen

Film: Har du spist de sidste stykker flæskesteg, men er stadig ikke er klar til at give slip på julestemningen? Heldigvis er streaming-tjenesterne fyldt med juleindhold, som kan hjælpe med at bevare gnisten lidt endnu.

Blandt den massive mængde gemmer sig nogle perler. Heriblandt klassikerne "Krummerne - Så er det jul igen," "Far til fire i sneen" samt den spritnye julefilm "Julemandens datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal," der netop har været i biograferne landet over.

"Krummerne - så er det jul igen" er en sand jule-nyklassiker. Den 12-årige Krumme tror stadig på julemanden til trods for, at hans klassekammerater for længst er holdt op. Det fører til drillerier.

Annonce

I sidste ende er hans tro på det fantastiske dog vigtigt, da julemanden mister opskriften på den magiske julegrød. Det er derfor op til Krumme at hjælpe med at få bogen, hvori opskriften står, tilbage.

Julemandens datter to: Jagten på Kong Vinters krystal

I et af de nyeste skud i julefilms-genren finder man "Julemandens datter to: Jagten på Kong Vinters krystal." Julemandens datter, Lucia, vender tilbage, og denne gang skal hun sammen med sin bedste ven, Oskar, forberede sig på fint besøg; Selveste Kongen kommer nemlig forbi.

Der er lagt op til hygge og god stemning. Lige indtil kongens krystal bliver stjålet, og Oscar bliver beskyldt for tyveriet. Lucia tror på hans uskyld, og hun vil finde den rigtige tyv. Derved begynder et eventyr, og hvis det går galt, kan julens glæde blive slukket for evigt.

Annonce

Far til fire i sneen

Til sidst er der en af de helt store klassikere. "Far til fire i sneen" fra 1954. Den er nok blevet set af langt de fleste danskere. Men det bliver den ikke mindre god eller julet af. Far og børnene skal til de norske snepister, efter far har vundet en pris i avisen.

Det fører til de sædvanlige hjertevarme optøjer fra den familie, som snart fire generationer af danskere har stiftet bekendtskab med gennem årene. En dejlig film at forlænge julen lidt med.


Alle tre film kan ses på Tv2play.

Annonce
Navne For abonnenter

Ene mand på toppen: Simon Sophus Nielsen står på mål for en omdiskuteret industri

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Langeland For abonnenter

Se video: Langeland går mod strømmen, og fjernvarmekunder undgår prisbomber - nogle får endda en lavere regning i 2022

Debat

Læserbrev: Vækst er ikke en lige linje

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Ærø For abonnenter

Mens landsholdet kæmper om medaljer, savner de håndboldspillere i Marstal: - Det er lidt demotiverende

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Kultur For abonnenter

Sælger overfaldt biografdirektør med kniv: Efter medieomtale dukkede Marilyn Monroe figuren pludselig op

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Stærkt med nye film- og skatteuddannelser i Svendborg

Ærø For abonnenter

Se video: Ærøskøbing Vandværk graver 43 meter ned i jorden efter mere og bedre vand

Svendborg

Planen var at vente på ophævede restriktioner: Nu genåbner Torvecaféen alligevel

Annonce