Annonce
Erhverv

Skal hjælpe virusramte firmaer: Håndværksopgaver for millioner sættes i gang i Faaborg-Midtfyn

Masser af renoveringsopgaver bliver nu sat i gang af Faaborg-Midtfyn Kommune for at være med til at støtte det lokale erhvervslivet gennem coronakrisen. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Situationen omkring corona sætter sine spor på håndværksvirksomhederne, hvor tingene lige nu går langsomt, både på grund af corona-forholdsregler og aflyste eller udskudte opgaver. Men kommunen fremskynder nu opgaver om vedligehold for at holde hjulene i gang. Det er kærkomment, lyder det fra Johnny Poulsen, der er formand i Erhvervsrådet i Faaborg-Midtdfyn.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: - Man kan godt mærke, at tingene er blevet lidt mere træge.

Sådan lyder det hos Johnny Poulsen, som er formand Erhvervsrådet i Faaborg-Midtfyn og indehaver af Ryslinge Tagdækning, der gør status på situationen med coronavirus i erhvervslivet.

Men der er snart hjælp at finde for håndværkervirksomhederne. Faaborg-Midtfyn Kommune arbejder nemlig kraftigt på at få fremskyndet nogle af de vedligeholdsopgaver, som egentlig var planlagt til senere på året. Det fortæller Jane Haugaard Bruun, der er leder i Faaborg-Midtfyn Kommunes ejendomsafdeling.

- Vi gør lige nu alt, hvad vi kan, for at finde opgaver, så vi kan sætte gang i arbejdet i virksomhederne og hjælpe dem på vej i disse svære tider.

- Det, der pågår hos os lige nu, er, at vi er ved at lave en status på bygningernes tilstand i kommunen. Der er enkelte folk ude i marken for at undersøge, hvad der skal ordnes. Det er opgaver, som skulle laves alligevel, men som vi nu vil lave i en anden rækkefølge end først planlagt, fortæller Jane Haugaard Bruun.

Annonce

Kærkomment tiltag

Det er tale om at sætte gang i driftsopgaver - altså opgaver, hvor der er ting, der trænger til en udskiftning - og anlægsopgaver, hvor bygninger og områder kræver større renoveringer og forbedringer.

Tiltaget fra kommunen er kærkomment, mener erhvervsrådsformand Johnny Poulsen.

- Set med erhvervslivets øjne er det positivt, at kommunen har ageret progressivt og ansvarligt, siger Johnny Poulsen.

- Udover, at tingene går langsomme lige nu, fordi arbejdsgangene er anderledes, så er der også virksomheder, der mister opgaver, fortæller Johnny Poulsen.

Og kommunen har reageret hurtigt på den udvikling.

- Personligt har vi allerede været ude og kigge på noget for kommunen i dag (tirsdag, red.), fortæller Johnny Poulsen på vegne af sin egen tagdækningsvirksomhed.

Nogle opgaver har kommunen nemlig kunnet sætte hurtigt i gang. Det er for eksempel udskiftning af tagrender, gulvbelægning og så videre. De større opgaver lader vente lidt på sig, fortæller Jane Haugaard Bruun fra kommunens ejendomsafdeling.

- Det kræver noget planlægning, så nogle af de større opgaver, har vi formentlig først klar i næste uge, siger hun.

Annonce

Millioner flyttes

Opgaverne, der nu fremskyndes, er nogle, der allerede er planlagt indenfor årets kommunebudget. Det drejer sig om anlægsarbejde, der er budgetteret til fem millioner kroner, som rykkes til før sommerferien.

Allerede på mandag, 31. marts, skal politikerne i Økonomiudvalget dog kigge på, hvordan man kan skaffe endnu flere opgaver til virksomhederne. Det fortæller borgmester Hans Stavnsager (S).

- Vi skal have talt grundigt med virksomhederne, men vi foreslår at rykke nogle anlægsopgaver fra 2021 ind i 2020, siger Hans Stavnsager.

Det er opgaver, som i 2021 er budgetteret til 3,5 millioner kroner, fortæller han. Blandt andet er der afsat én million til renovering af fortov.

- Det er de ting, vi kigger på lige nu, siger Hans Stavnsager og fortæller, at der på dagsordenen, som endnu ikke er offentliggjort, er 21 punkter med forslag til ting, man kan gøre for at holde en hånd under virksomhederne.

Kommunen har desuden sat turbo på betalinger af fakturaer og har for en uge siden meldt ud, at virksomheder kan bede om udbetaling, som så vil ske på blot tre til fire dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce