Annonce
Ærø

Skal have tjekket batterierne: Elfærgen Ellen tages ud af driften i to dage

M/F Ellen, batterifærge. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

Søby: Elfærgen Ellen kommer ikke til at fragte passagerer på sin vanlige rute mellem Søby på Ærø og Fynshav på Als den 12. og 13. august.

Det skyldes, at elfærgen, der kaldes verdens kraftigste, skal have et kig under kølerhjelmen.

Ærøfærgerne har besluttet at lave en et års-gennemgang af færgen, fordi firmaet bag Ellens batterier har lovet at udskifte batterier, som ikke leverer fuldt ud.

- Det handler om at få optimeret batteripakken og tjekke, at alt er, som det skal være. Så får vi gratis skiftet de gamle batterier, som ikke leverer optimalt, ud med nye batterier, som kan holde 15 procent mere strøm. Det ville være dumt ikke at tage imod det tilbud, lyder det fra Halfdan Abrahamsen, presse- og informationsansvarlig i Ærø EnergyLab, som er det kontor som administrerer og informerer om kommunens nye initiativer og projekter på området for vedvarende energi.

Der bliver ikke sat ekstra færger ind på ruten 12. og 13. august, hvor Ellen er ude af drift, og derfor vil der ikke være færgeoverfart på de to dage.

- Det er ærgerligt, at der to dage, hvor vi ikke kan sejle med passagerer, men på lang sigt er det en god ting at få optimeret batteripakken, siger Halfdan Abrahamsen.

Ellen er planlagt til at genoptage driften 14. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce