Annoncørbetalt indhold

Skal du ud og købe bolig? Dette bør du overveje

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Sponsoreret af Lead Supply

At købe en bolig er en af de største investeringer, du kan lave i løbet af dit liv. Derfor er det heller ikke en investering, man foretager sig særlig tit, såvel som det langt fra er alle mennesker, der har råd til at lave den investering. Mange mennesker drømmer dog om en dag at kunne købe en bolig, hvad end det er et hus eller en lejlighed. Vi har alle forskellige drømme og ønsker for den måde, vi ønsker at bo på, men fælles for alle er, at det kan være svært at få råd til lige præcis dén bolig, man drømmer om. De fleste boligsøgende mennesker har ofte mange billeder og forestillinger omkring, hvordan deres drømmebolig ser ud. Det kan dog hurtigt blive problematisk, hvis forestillingen om drømmeboligen ikke harmonerer med den økonomi, man har at gøre godt med. Men når du overvejer at investere i en bolig, er der heldigvis mange ting, du kan gøre for at forberede dig, så du kan optimere dine chancer for at få råd til at købe den bolig, du drømmer om. I artiklen herunder giver vi dig tre gode råd til, hvordan du kan få råd til at købe bolig.

Annonce


Få hjælp til finansieringen

De færreste mennesker har råd til at betale for en bolig kontant, og medmindre du har en kæmpe opsparing, vil det blive nødvendigt for dig at få hjælp til finansieringen af boligen ved at låne penge. Der findes dog mange forskellige boliglån, man kan optage, og det er derfor meget vigtigt, at du bruger god tid på at undersøge dine forskellige muligheder for et lån, for i sidste ende kan du spare en del penge ved at vælge det rigtige lån, som passer bedst til dig og dine behov. Det kommer også i høj grad an på, hvordan du vil sidde i boligen. Hvor mange penge vil du gerne have til dig selv? Skal man afdrage eller have afdragsfrihed? Der er mange overvejelser, og det kan være svært at finde ud af hvor man skal starte. Heldigvis kan du finde alle tænkelige informationer på nettet og du kan starte med at undersøge markedet for lån, sådan helt i ‘helikopter’ perspektiv. Du kan f.eks. starte ud med at undersøge hvilke lån hos Basisbank man kan få. Det kan også være en helt anden bank, men start eventuelt med se hvilke lånetyper og muligheder der er derude, hvad koster de, hvor mange penge skal du bruge, hvor meget regner du selv med at ligge i udbetaling osv. På den måde kan du hen ad vejen spore dig ind på, hvad der lyder som et passende lån for dig. Når du er klar, kan du kontakte en rådgiver eller indhente lånetilbud fra den/de respektive banker eller låneudbydere. Det er en god ide at få flere tilbud og sammenligne lånene med hinanden, både for at finde ud af hvilket der er billigst, men også hvilket ét passer til dit temperament samt tidshorisont.


Spar så mange penge op som muligt

Selvom du er nødt til at skal låne penge til at købe boligen, så er det altid en stor fordel for dig, hvis du har mulighed for at spare så mange penge op som muligt, inden du køber boligen. Du skal regne med kunne ligge 20% i udbetaling, som enten skal finansieres via din opsparing eller et banklån. Du kan nemlig maksimalt låne 80% som realkreditlån, resten skal finansieres på anden vis. Der vil altid være en vis procentdel af boligens pris, som du som minimum selv skal kunne betale. Dit boliglån vil dermed som regel være finansieret af både et realkreditlån og et banklån, og banklånet er dyrere i renter, så her vil det være en fordel for dig at have en god opsparing og låne så lidt i banken som muligt. Jo flere penge du har sparet op, jo flere penge har du at gøre godt med, når du skal købe bolig og vælge boliglån.


Undersøg dit forbrug og læg et budget

Før du kan finde ud af, hvor mange penge du egentlig har råd til at købe bolig for, er du nødt til at undersøge dit eget forbrug og kigge nærmere på, hvad du egentlig bruger dine penge på. Det kan være, du hurtigt vil opdage, at du egentlig bruger forholdsvis mange penge på unødvendige udgifter, og her kan du især overveje, om der er nogle udgifter du enten kan skære ned på eller skære fra. Det er en rigtig god idé, at ligge et budget for hvilke udgifter du forventer af have, for derved at kunne se hvor meget du kan tåle at betale for dit boliglån om måneden. Heri skal du huske at indregne et rådighedsbeløb til sjov og spas, da det er de færreste som synes det er særligt fedt at sidde stramt i det, rent økonomisk. Prøv allerede inden dit boligkøb at fjerne unødvendige udgifter fra dit forbrug. På den måde kan du faktisk ende med at få et større rådighedsbeløb, som du kan vælge at spare, så du får flere penge at købe bolig for. Når du undersøger dit forbrug, vil du også hurtigt få et overblik over, hvilke store udgifter du har, og her kan det være, at du er nødt til at nedprioritere nogle af disse udgifter, hvis du gerne vil have råd til at købe en bolig. Man kan ikke altid få råd til det hele, og hvis du drømmer om at købe en bolig, må du som de fleste andre, foretage nogle prioriteringer i dit forbrug.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.