Annonce
Erhverv

Skal af med gældsplaget selskab: Ejendomsinvestor får strøget bankgæld på 54 millioner kroner

Hans Jørgensen har flere gange i de senere år meddelt, at han er i gang med at strømline ejendomsimperiet. Det betyder blandt andet, at der er solgt ud af ejendomme og byggejord - og at han får sløjfet en kæmpe gæld. Arkivfoto: René Johansen
Ejendomsinvestor er tæt på at have afviklet ét af sine mange selskaber, og en eftergivelse af en kæmpe gæld hjælper på vej.

Ringe/Faaborg: Det har knebet gevaldigt for ejendomsinvestoren Hans Jørgensen at få skabt plus på bundlinjen i selskabet Lion Invest ApS, hvor kæmpe millionunderskud har hængt ved stort set år efter år, siden selskabet blev startet tilbage i 2009.

I 2019 lød underskuddet på 17 millioner kroner, mens det i 2020 var på 12 millioner, men i det netop offentliggjorte regnskab for første halvår af 2021 er tingene vendt på hovedet - som i helt på hovedet.

Her står der nemlig et plus på 54 millioner kroner på bundlinjen. Det skyldes dog ikke, at der nu tjenes en masse penge, men at selskabet har fået eftergivet en bankgæld på samme beløb.

Annonce

Vi har lavet en aftale med banken, og nu er vi i mål med den. Vi er der, hvor vi ikke har en bank, der ånder os i nakken, og det er da en stor lettelse, for det er ingen hemmelighed, at det har været 10-12 hårde år fra finanskrisen satte ind og så til nu.

Hans Jørgensen, ejendomsinvestor

Ejendomsinvestoren har tidligere fortalt, at han var i færd med at trimme hele ejendomsimperiet, og det inebærer også en afvikling af Lion Invest ApS. De fleste ejendomme i selskabet er solgt videre til andre af hans selskaber - det gælder blandt andet Tårnbygningen i Ringe, som er handlet for 13 millioner kroner, mens Torvet 2 i Ringe er solgt til et selskab i København for otte millioner kroner.

En lettelse

- Vi har lavet en aftale med banken, og nu er vi i mål med den. Vi er der, hvor vi ikke har en bank, der ånder os i nakken, og det er da en stor lettelse, for det er ingen hemmelighed, at det har været 10-12 hårde år fra finanskrisen satte ind og så til nu, lyder det fra Hans Jørgensen.

- Vi har en udlejningsejendom tilbage i selskabet, og den kører vi videre med, siger ejendomsinvestoren, der kan glæde sig over, at de fleste af hans selskaber har leveret fine overskud i de senere år.

En 10-12 forskellige ejendomsselskaber er på hans hænder, men overskud gælder dog ikke selskabet Bygmestervej 23A, hvor den tidligere jobcenterbygning var eneste aktiv. Her har Hans Jørgensen tidligere meldt ud, at der var indgået en aftale med banken om at stryge gælden - en bankgæld, der er opgjort til 54 millioner kroner i det seneste regnskab.

Ejendommen solgte Hans Jørgensen for cirka tre år siden, og den skal fra årsskiftet danne rammen om 125 statslige arbejdspladser, når en afdeling af Skat rykker ind.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Mere til lærerne, mindre til hjemmeplejen og fri psykolog til unge: Ærøs politikere er tilfredse med nyt forlig

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport

I Ronaldos fodspor: Nyborg-drengen Magnus skriver kontrakt med europæisk storklub

Navne For abonnenter

60 år: Jens Garfalk måtte lære lederjobbet med lynets hast: - Den fik han sgu oversolgt

Ærø

Kronik: En havnerundfart med hund

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

76-årige Bent er blind og skal springe ud af et fly: - Jeg kan jo ikke se, hvor langt der er ned

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Erhverv

Analyse: Mærsk har kurs mod magisk rekord - men kunderne bløder

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Nekrolog: Søren Lenschau Andersen var et anker og en superstjerne indtil livet sled ham op som 38-årig

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport For abonnenter

Hvem kan stoppe Svendborg-Oure FA - B1913 vil efter pokalbraget levere alt mod DS-topholdet

Langeland For abonnenter

Kenny og Jeanette er langtidsledige og var til borgermøde for at blive klogere: - Det ville være rart at vide, hvad der skal ske med folk på kontanthjælp

Danmark

Politiet gransker atter selvmordslægen Svend Lings: - Der er ikke nogen dom, der kan få mig til at stoppe

Annonce