Annonce
Ærø

Skål på Ærø: Flere butikker oplever øget salg af øl og vin

Bettina Lohmann fra Letkøb i Marstal sælger mere alkohol end hun plejer. - Det skyldes jo nok, at beværtningerne holder lukket, siger hun. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Der kommer generelt lidt mere øl og vin i de ærøske indkøbskurve under coronakrisen. Det melder flere dagligvarebutikker.

Ærø: Salget af øl og vin er steget i flere ærøske dagligvarebutikker under coronakrisen.

Hos Netto i Ærøskøbing har man især mærket et stigende salg af vin.

- Jeg har ikke tal på, hvor meget salget er steget, men der er ingen tvivl om, at vi sælger mere vin, end vi plejer, siger butikschef Preben Terkelsen.

Også hos Letkøb i Marstal har man mærket et stigende salg af alkohol.

- Vi sælger mere øl og spiritus, og det skyldes jo nok, at beværtningerne holder lukket. Jeg ved ikke, hvor meget salget er steget, for jeg har ikke tid til at gøre det op, siger Bettina Lohmann, der ejer Letkøb.

Hos Viking Minimarked i Tranderup anslår købmand Bjarne Folmer, at ølsalget er steget med cirka 10 procent under coronakrisen.

- Jeg sælger hverken mere vin eller spiritus, men jeg sælger mere øl, siger han.

Annonce
Det kan være i knallertklubben eller i et skur nede på havnen. Det kan også være, at de hygger sig hjemme ved køkkenbordet. Men det skal helst ikke blive en dårlig vane, for de skulle jo gerne komme tilbage til bardisken, når alt er ved det gamle igen.

Per Lohals, barejer, Søby

Kan ikke genkende tendensen

Hverken hos Superbrugsen i Marstal eller Dagli'brugsen i Søby kan man mærke samme tendens.

- Nej, salget ligger nogenlunde som normalt. Faktisk har der på landsplan været et fald i salget af alkohol, siger Hardy Overlund og henviser til en undersøgelse, som brancheorganisationen Vin Spiritus Organisationen i Danmark har lavet.

Her har organisationen samlet salgstallene fra kæderne Coop, Salling Group og Dagrofa og sammenlignet dem med samme periode sidste år. Tallene viser, at salget af alkohol samlet set er faldet med fem procent.

Barejer mister omsætning

Per Lohals, der ejer baren Rådhuskælderen i Søby, glæder sig til, at coronakrisen er overstået.

- Selvfølgelig kan det mærkes. Vi har jo ingen omsætning. Jeg ved ikke, hvor folk mødes, mens barerne holder lukket. Det kan være i knallertklubben eller i et skur nede på havnen. Det kan også være, at de hygger sig hjemme ved køkkenbordet. Men det skal helst ikke blive en dårlig vane, for de skulle jo gerne komme tilbage til bardisken, når alt er ved det gamle igen, siger han og griner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce