Annonce
Søsiden

Simac i Svendborg: Byggeri skal sikre fremtidens kompetencer

Jesper Bernhardt, direktør, Simac, Svendborg: - Som det allerede kan ses på Nordre Kaj er Simac i gang med at skabe nye rammer for vore uddannelser. Pressefoto / Simac
Søsiden-nytårsstatus af direktør Jesper Bernhardt, Simac, Svendborg.
Annonce

Af Jesper Bernhardt, direktør, Simac, Svendborg.

SVENDBORG: Set her fra Simac har det turbulente 2020 været et godt år. Vi ser tilbage på høj aktivitet og gode optag. Faktisk har vi haft fremgang i både 2018, 2019 og i 2020. Det ser også ud til, at vi får et godt optag af studerende nu i det nye år.

VORES ROLLE i Det Blå Danmark er at uddanne de efterspurgte kompetencer. De bliver leveret. Vi oplever, at synergien, der er mellem redere og andre med behov for vores uddannelser, de unge og os går rigtig fint.

HELDIGVIS ser vi også, at der er stigende interesse for at tage en uddannelse rettet mod søfart. Men de studerende kommer ikke af sig selv. Vi har kørt oplysningskampagner, hvor vi er ude og fortælle, hvor mange muligheder, der er i Det Blå Danmark.


Foruden gode uddannelser synes vi, at Svendborg er noget særligt.


VORES KAMPAGNER er selvfølgelig rettet mod at få studerende til Svendborg. Foruden gode uddannelser synes vi, at Svendborg er noget særligt. Nærheden og miljøet er unikt. Jeg tror, at mange unge sætter pris, på, at man studerer et sted, hvor man kan komme til at kende byen meget hurtigt. Vi slår bl. a. på, at der er gode muligheder for at sejle, for et godt socialt liv og for at gå i byen og ha’ det sjovt.

UDDANNELSEN er selvfølgelig det vigtigste. På Simac starter man som studerende en fantastisk rejse med mange muligheder. Jeg vil gerne fremhæve vores maskinmesteruddannelse. Det er Danmarks bredeste teknisk funderede uddannelse. Er interessen mere ovre i noget ledelse og maritimt, er skibsføreruddannelsen og dual-officer supergode valg.

JOBSIKKERHEDEN er stor. Hvis man er opsøgende, er der stor sandsynlighed for, at man finder et job kort efter færdig uddannelse. Ledigheden for skibsførere og maskinmestre er under to pct.

SOM DET allerede kan ses på Nordre Kaj er Simac i gang med at skabe nye rammer for vore uddannelser. Vi bygger ikke for at fået et nyt hus. Vi bygger for at sikre fremtidens kompetencer, og vi gør det for at kunne lave moderne aktiviteter. Det kan vi ikke i de nuværende bygninger.

Det er et stort byggeri, og vi holder planen. Det betyder, at vi medio 2022 vil have et fantastisk spændende hus. Hen over efteråret vil vi færdigaptere, og i en glidende overgang gøre det klar til undervisning.

DE NYE omgivelser betyder også, at vi kan forny vores set-up af kompetencer. Eller sagt på en anden måde: Hvis vi bliver ved med at gøre, som vi altid har gjort, får vi en statisk uddannelse og dermed et statisk Det Blå Danmark.

HVIS DANMARK skal holde sin stærke position, gør man det ikke ved bare fx at bygge mere avancerede skibe. Udvikling sker også ved at tilføre erhvervet de rette kompetencer til at være operativ og til at drive skibene. Der skal Simac som uddannelsessted hele tiden forny sig.
Nybyggeriet vil blive avanceret. Det handler bl. a. om processerne derinde, pædagogikken og måden vi underviser på samt digital tilgængelighed.

VI ARBEJDER også på at få et saltvandslaboratorium, så vi kan trække havvand ind og bruge det i forskellige processer og invitere udefrakommende til at arbejde hos os. Jeg glæder mig meget til, at det står færdigt.

SIMAC ønsker godt nytår til alle!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Dorthe Ullemose om Johan Emils exit: - Jeg er ked af, at han forlader partiet, og jeg ønsker ham held og lykke med hans liste

Svendborg

Johan Emil Rasmussen forlader DF: - Der er et meget forskelligt syn på god og social acceptabel adfærd i byrådsgruppen

Annonce