Annonce
Svendborg

Silverrudder: Uddokning fra værft før det går løs

Karavellen Lisa Aus Lübeck, som Silverrudder-sejlerne har set den ugen igennem - i Ring-Andersens flydedok. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Karavellen Lisa Aus Lübeck hos Ring-Andersen kommer ikke til at ligge i vejen for de mange sejlere.

SVENDBORG: At et sejlerarrangement af Silverrudders størrelse kan lykkes, betinger også et godt samspil mellem mange velvillige sjæle i by og på havn.

- Det mærker vi heldigvis utroligt meget af. Uden den forståelse og imødekommenhed mange steder fra, kunne vi slået ikke gennemføre Silverrudder, understreger stævneleder Ole Ingemann fra Svendborg Amatør Sejlklub.

Et eksempel på dette gode samspil demonstreres fredag på Ring-Andersens træskibsværft på Frederiksøen.

Indtil tidligt fredag morgen lå karavellen Lisa Aus Lübeck i værftets flydedok vis a vis Svendborgs lystbådehavn. Fra flydedokken og højt oppe på agterskibet har de tyske frivillige, der sejler og vedligeholder Lisa Aus Lübeck, kunne følge de mange Silverrudder-sejlere, der ugen igennem har fyldt havnen.

Planen var, at Lisa Aus Lübeck skulle dokke ud og sejle afsted i løbet af fredagen. Conni Hansen fra Ring-Andersens kontor fortæller til Søsiden, at værftet tog kontakt til Silverrudder for at høre, hvornår bådene begyndte at sejle ud, så det måske kunne undgås, at det relativt store Lisa Aus Lübeck skulle uddokke samtidig med, at havnen myldrede med lystbåde på vej ud til startlinjen i Christiansminde.

Værftet satte sine tyske kunder ind i sagen. Det fælles valg blev, at Lisa Aus Lübeck skulle dokke ud meget tidligt fredag morgen - og ikke alternativet, når alle Silverrudder-sejlerne var kommet ud af havnen over middag.

Lisa Aus Lübeck, der er en replika af et handelsskib fra 1500-tallet, kommer hvert andet år og dokker ind hos Ring-Andersen.

Karavellen, som skibstypen hedder, er bygget i 2004. Sommeren igennem sejler den frivillige og chartergæster på ture mellem bl. a. de gamle hansestæder, fortalte skibets skipper, Hans Heuer, da Søsiden var om bord torsdag.

Lisa Aus Lübeck har ligget i Ring-Andersens flydedok siden i mandags. De 10-12 frivillige, der sejler med, har bl. a. malet skibets bund og propel.

- Vi har efterhånden været her nogle gange og er meget glade for at komme her i Svendborg, siger Hans Heuer, der venter med at tage morgenkaffen fredag til Lisa Aus Lübeck er dokket ud.

Annonce
Lisa Aus Lübeck ser gammel ud, men den er bygget i 2004 som replika af et handelsskib fra 1500-tallet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Det var ikke opfundet på hansestædernes tid - en bovpropel. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
De de tyske frivillige om bord - med skipper Hans Heuer yderst til venste - har ugen igennem fra første parket fulgt, at lystbådehavnen blev fyldt op af Silverrudder-sejlere. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Sådan var udsigten torsdag eftermiddag fra agterdækket på Lisa Aus Lübeck i Ring-Andersens flydedok. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Lisa Aus Lübeck kommer til at ligge i vejen for Silverrudder-sejlerne - eller omvendt. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En god investering i fremtiden

Rundt omkring i kommunerne bliver sidste hånd lagt på det kommendes års budget, og det kan være lidt en jungle at navigere rundt i, hvis man vil forsøge at finde hoved og hale i alle tallene. I det hele taget kan det der med økonomi hurtigt blive noget, som er svært at overskue og gennemskue. Det behøver ikke engang at være et kommunalt budget, det handler om. Det kan også være den helt private økonomi. Især hvis man står på helt uden forudsætninger for at kunne skabe sig et overblik over, hvordan pengene bruges klogest og hvilken type penge, man helst skal holde sig helt fra. Derfor er det et godt initiativ, der er sat gang i Svendborg Kommune. Et samarbejde mellem kommunen, handelsskolen i Svendborg og et pengeinstitut, skal hjælpe nogle af kommunens ældste skoleelever til at forstå, hvordan en privatøkonomi egentlig er skruet sammen, hvordan et budget fungerer og ikke mindst hvilke lån, det bare en skidt idé at røre ved. Det har i nogle år været meget nemt at låne penge, men jo nemmere det er, desto dyrere er lånet også ofte, og det kan jo være nemt at lade sig friste. Forhåbentlig ved de fleste efterhånden, at kviklån bare er en sløj idé at kaste sig over, men det skader absolut ikke, at de nye generationer får forklaret, hvad der skidt, og hvad der er kanel, af en person, der er næsten jævnaldrende med dem selv. Sandsynligheden for, at der bliver hørt grundigt efter er formentlig større end, hvis det er et menneske på deres forældres alder, der står med en løftet pegefinger. Den slags er der nok af i deres liv, og skal det virkelig trænge ind, er det vigtigt at undervisningen i privatøkonomi foregår i øjenhøjde. Sandsynligheden for, at informationerne sidder fast, øges markant. Umiddelbart bliver det da også godt modtaget. De elever Fyns Amts Avis har talt med om projektet har taget godt imod undervisningen. Så præsenteres det rigtigt, er sandsynligheden for en god modtagelse af budskabet også stor. Og så kan det være, at vi oplever bare lidt færre mennesker, der havner i en gældsspiral, hvor dårlig økonomi og deraf følgende kviklån er dagens ret. Derfor fortjener de involverede parter i undervisningsprojektet stor ros. Det er - meget apropos - en god investering i fremtiden.

Annonce