Annonce
Svendborg

Silverrudder: Uddokning fra værft før det går løs

Karavellen Lisa Aus Lübeck, som Silverrudder-sejlerne har set den ugen igennem - i Ring-Andersens flydedok. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Karavellen Lisa Aus Lübeck hos Ring-Andersen kommer ikke til at ligge i vejen for de mange sejlere.
Annonce

SVENDBORG: At et sejlerarrangement af Silverrudders størrelse kan lykkes, betinger også et godt samspil mellem mange velvillige sjæle i by og på havn.

- Det mærker vi heldigvis utroligt meget af. Uden den forståelse og imødekommenhed mange steder fra, kunne vi slået ikke gennemføre Silverrudder, understreger stævneleder Ole Ingemann fra Svendborg Amatør Sejlklub.

Et eksempel på dette gode samspil demonstreres fredag på Ring-Andersens træskibsværft på Frederiksøen.

Indtil tidligt fredag morgen lå karavellen Lisa Aus Lübeck i værftets flydedok vis a vis Svendborgs lystbådehavn. Fra flydedokken og højt oppe på agterskibet har de tyske frivillige, der sejler og vedligeholder Lisa Aus Lübeck, kunne følge de mange Silverrudder-sejlere, der ugen igennem har fyldt havnen.

Planen var, at Lisa Aus Lübeck skulle dokke ud og sejle afsted i løbet af fredagen. Conni Hansen fra Ring-Andersens kontor fortæller til Søsiden, at værftet tog kontakt til Silverrudder for at høre, hvornår bådene begyndte at sejle ud, så det måske kunne undgås, at det relativt store Lisa Aus Lübeck skulle uddokke samtidig med, at havnen myldrede med lystbåde på vej ud til startlinjen i Christiansminde.

Værftet satte sine tyske kunder ind i sagen. Det fælles valg blev, at Lisa Aus Lübeck skulle dokke ud meget tidligt fredag morgen - og ikke alternativet, når alle Silverrudder-sejlerne var kommet ud af havnen over middag.

Lisa Aus Lübeck, der er en replika af et handelsskib fra 1500-tallet, kommer hvert andet år og dokker ind hos Ring-Andersen.

Karavellen, som skibstypen hedder, er bygget i 2004. Sommeren igennem sejler den frivillige og chartergæster på ture mellem bl. a. de gamle hansestæder, fortalte skibets skipper, Hans Heuer, da Søsiden var om bord torsdag.

Lisa Aus Lübeck har ligget i Ring-Andersens flydedok siden i mandags. De 10-12 frivillige, der sejler med, har bl. a. malet skibets bund og propel.

- Vi har efterhånden været her nogle gange og er meget glade for at komme her i Svendborg, siger Hans Heuer, der venter med at tage morgenkaffen fredag til Lisa Aus Lübeck er dokket ud.

Lisa Aus Lübeck ser gammel ud, men den er bygget i 2004 som replika af et handelsskib fra 1500-tallet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Det var ikke opfundet på hansestædernes tid - en bovpropel. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
De de tyske frivillige om bord - med skipper Hans Heuer yderst til venste - har ugen igennem fra første parket fulgt, at lystbådehavnen blev fyldt op af Silverrudder-sejlere. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Sådan var udsigten torsdag eftermiddag fra agterdækket på Lisa Aus Lübeck i Ring-Andersens flydedok. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Lisa Aus Lübeck kommer til at ligge i vejen for Silverrudder-sejlerne - eller omvendt. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce