Annonce
Svendborg

Signalfejl på Svendborgbanen aflyser tog: Togbusser frem til klokken 20

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Mandag eftermiddag og aften kører der togbusser mellem Odense, Ringe og Svendborg.

Mandag eftermiddag har en signalfejl sat en stopper for togene på Svendborgbanen.

Det er en fejl på signalerne ved Ringe, der er årsagen til, at tog mellem Odense, Ringe og Svendborg ikke kan køre mandag eftermiddag, og det har i løbet af mandag eftermiddag givet forsinkelser på strækningen.

- Vi kan ikke køre på Svendborgbanen i øjeblikket. Banedanmark er fremme og arbejder på at få rettet fejlene, skriver DSB på Twitter.

Derfor er der i øjeblikket indsat togbusser, oplyser DSB.

Togbusserne forventes at køre frem til klokken 20 mandag aften.

Annonce

DSB oplyser følgende om togbusserne på sin hjemmeside:

Lige nu har vi Togbusser på vej til Odense, Ringe og Svendborg. Når de kommer frem vil de køre:

  • Hurtigbus til Odense fra Svendborg i minuttal '05
  • Bus med stop ved alle stationer til Odense fra Svendborg i minuttal '05
  • Hurtigbus til Svendborg fra Odense i minuttal '05
  • Bus med stop ved alle stationer til Svendborg fra Odense i minuttal '05

Du kan følge trafiksituationen her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce