Annonce
Ærø

Siger velkommen til konkurrent: Diskotek og værtshus har længe haft åbent til klokken 5

Skipperkroen har ligesom Miss Sophy haft mulighed for at holde åbent til klokken fem om morgen i mange år. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
For nylig fik Restaurant Minde lov til at servere alkohol til klokken fem om morgenen. Det har Skipperkroen og Miss Sophy haft i årevis. Begge steder deler her ud af deres erfaring med at have fem-bevilling.
Annonce
Marstal: For nylig fik Restaurant Minde en ny alkoholbevilling, der betyder, at værtshuset nu må servere alkohol til klokken fem om morgenen. Det har Skipperkroen og Miss Sophy haft tilladelse til og gjort brug af i årevis. Gert Eriksen er indehaver Skipperkroen, hvis fembevilling gælder i weekenden. Han anslår, at Skipperkroen holder åbent til klokken fem mellem 70-80 procent af dagene målt over et år. - Der er lidt mere gang i den om i sommeren. Her i efteråret og noget af vinteren er det ikke hver fredag og lørdag, at vi har åbent til klokken fem. Det afhænger af, hvordan folk går i byen, forklarer han. Det afhænger også af, hvor de går i byen. Og om det vil ændre sig, efter at Restaurant Minde også har fået lov til at holde åbent til klokken fem, kan Gert Eriksen endnu ikke vurdere. - Det er svært at sige, fordi vi ligger to forskellige steder. Vi ligger lidt mere oppe i byen, hvor de ligger lidt længere nede. Umiddelbart skulle man jo tro, at det ville betyde lidt. Men det er vanskeligt at sige, fordi det har også meget med gæsternes vaner at gøre. Nu er vi med undtagelse af december inde i en stille periode frem til påske, og derfor er det svært at vurdere, siger Gert Eriksen.
Annonce

Målgruppe er væk

I 20 år har diskoteket Miss Sophy haft en bevilling til at servere alkohol til klokken fem. Gennem årene er der sket meget, fortæller indehaver Nick Brammer. - Der er langt færre gæster, end der var for 10 år siden. Det er sket i takt med, at alle de her yngre mennesker er flyttet fra Ærø. Kundegrundlaget, der hedder 18 til 25, er der stort set ingen tilbage af. Så det er da noget, vi kæmper med. - For 10-15 år siden var der rigtig mange unge mennesker, der kom til Ærø for at holde sommerferie. De er nu helt forsvundet. Dengang tog de unge cyklen herover, boede på en campingplads og festede hos os om natten. Det var supergodt. Men det er min oplevelse, at det ikke længere er det, de unge mennesker vil have. Du kan jo rejse hele Europa rundt for stort set ingen penge, beretter Nick Brammer. Han hilser Restaurant Mindes planer om flere arrangementer meget velkommen. - Jeg gør min forretning så attraktiv som overhovedet muligt og håber, det får folk til at besøge den. Og jeg tager hatten af for, at Minde også vil gøre sig mere attraktive og lave nogle arrangementer, siger han og fortsætter: - Vi har forskellige gæster og koncepter, og jeg byder mangfoldigheden velkommen. Hvis de vil lave musikarrangementer til sent ud på natten, synes jeg, at det lyder som en fantastisk idé. Det kan trække nogen flere mennesker i byen, hvilket er fantastisk, lyder det fra Nick Brammer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Nu er Faaborg Kirke udelukket: Hvor synes du, Jim Lyngvilds kirkekunst bør hænge?

Annonce