Annonce
Langeland

Sidste chance: Spil golf med de kendte og støt en god sag

Stig Rossen og en række andre kendisser griber golfkøllen til fordel for langelandske børn under årets Langelandsfestival. Foto: Jacob Schultz.
Overskuddet fra golfmatch under Langelandfestival går til en sommerlejr for langelandske børn.

LANGELAND: Børn, der ellers ikke ville komme på sommerferie, får hvert år en uge i Spodsbjerg med oplevelser i spejderlejren og udflugter til Langelandsfestivalen og Koldkrigsmuseum Langelandsfort. Det kan blandt andet lade sig gøre på grund af den årlige velgørenhedsmatch under Langelandsfestivalen, Golf 2 Change.

Det er sidste chance, hvis man i år vil være med til at spille og støtte børnenes ferielejr. Tilmeldingsfristen er fredag den 19. juli klokken 17.

Torsdag formiddag var der 83 tilmeldinger, fortæller formand for Langelands Golfklub, Anni Borch.

- Der mangler lige en 30 stykker i forhold til sidste år, siger formanden, som dog er fortrøstningsfuld, eftersom der ofte kommer en del tilmeldinger i sidste øjeblik.

- Så vi håber, vi lige når at få nogle flere. Jo flere deltagere, jo flere penge er der jo til sommerlejren.

Matchen er er et samarbejde mellem Langelands Golf Klub, Langelands Festivalen, Langeland Rotary klub, Rudkøbing InnerWheel Klub og Langelandske kunstnere og sponsorer. Deltagergebyret er 550 kroner for alle, uanset om man spiller på 18-hullers banen eller på par 3-banen. Pengene fordeles med 200 kroner til velgørenhed, 200 kroner til golfklubben og 150 kroner til morgenmad og frokost til deltagerne.

Der er altid en række kendisser blandt deltagerne, som man kan spille imod, spise med og lade sig underholde af. I år er det blandt andre musikerne Stig Rossen og Tamra Rosanes, fordboldspillerne John Faxe Jensen og Klaus Berggren, tryllekunstneren Joachim Solberg og komikeren Uffe Holm.

Det er den tidligere "luftkaptajnhelt" og nu forfatter og crooner, Stefan Rasmussen, der vil være toastmaster og stå for underholdningen.

Tilmelding kan ske på www.golf2change.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Royale besøg af politiet er ikke godt nok

Gennem et par uger har vi på Fyns Amts Avis fortalt om den stigende bekymring, der er på Langeland over det, der opleves som mangelfuld tilstedeværelse. Sagen begyndte i denne omgang ved at vi på avisen undrede os over, at der i en periode i september og oktober ikke var offentliggjort døgnrapporter fra Langeland. Vi kunne med andre ord ikke se, hvad der var sket af stort og småt for ordensmagten på øen - og selvom man så kan forledes til at tro, at der intet kriminelt sker, så var det dog ikke vores første tanker. Det viste sig da også, da vi begyndte at undersøge det nærmere, at der faktisk var sket forskellige ting, som det måske havde været rart for langelænderne at høre om og følge op på. En ung kvinde var faldet syv meter ned fra et stillads - et sted, hvor der i øvrigt tit var klaget over megen uro med forskellige konsekvenser for naboerne til følge. Det er langt fra sikkert, at det, der er sket på Langeland i nævnte periode, er hverken værre eller bedre end det, der sker andre steder. Men det er indiskutabelt et problem, at man ikke ved, hvad der sker, at borgerne bliver utrygge og at en masse forkert viden spreder sig. Kort sagt er det vejen mod et samfund, der ikke hænger ordentligt sammen, og selvfølgelig skal der fokus på det, så den sammenhængskraft kan genoprettes. Det store spørgsmål er så, hvordan det sker. Som det ses i dagens udkomme, taler vi med langelænderne om det, og det, vi møder, er ikke vrede og raseri. Det er nærmere opgivenhed med en række konkrete eksempler på mangelfuld tilstedeværelse af politiet. Lige nu endda flere steder på kanten af apati hos langelænderne. Flere har opgivet troen på, at det bliver bedre - og at det alligevel ikke nytter noget. Og det er faktisk noget af det allermest farlige ved situationen, som den er nu. Ved politireformen og de følgende ændringer de senere år er det ligesom blevet accepteret, at hver kommune ikke behøver have fast tilstedeværelse af politi. Det kan godt styres centralt fra - for eksempel også med et politi fra Svendborg, der så tre gange i døgnet skal patruljere på Langeland - de besøg, som vittige sjæle kalder royale besøg. Men som det siges meget klart fra langelænderne: Det ønsker vi ikke. Vi ønsker daglig og fast tilstedeværelse af politiet. Vi ønsker politi med lokalkendskab og et politi, der også laver forebyggende arbejde. Åbenmundede betjente, der også er politisk valgt til at tjene folket, tager heldigvis bladene fra munden i de her uger og fortæller om konsekvenserne, som de ser dem. Med andre ord: Lyt! Lyt til langelænderne, lyt til betjentene. Og overvej lige følgende spørgsmål: Er det ikke helt relevant og konstruktiv kritik, der kommer her? Bør politiet ikke selv tage ansvar og få ændret de beslutninger, der har ledt os ud på denne vildvej her på kanten af udkanten? Er konsekvenserne ved ikke at gøre noget ikke langt større end problemerne ved at erkende, at den nuværende situation faktisk ikke er holdbar? Læs selv dagens artikler og lad os gerne høre svarene.

Annonce