Annonce
Fyn

Sidste år blev det aflyst og i år forventes tusindvis af besøgende: Sådan tackler julemarkedet corona-situationen

Det traditionsrige H. C. Andersen Julemarked hedder nu Eventyrligt Julemarked og åbner første gang den 4. december i området omkring Sortebrødre Torv. PR-foto
Det traditionsrige julemarked omkring Sortebrødre Torv bliver ikke ramt af restriktioner, selvom man forventer tusindvis af besøgende i de smalle brostensbelagte gader i H. C. Andersen kvarteret.

Odense: Sidste år blev det traditionelle julemarked i H. C. Andersen-kvarteret helt aflyst på grund af corona. Derfor skal der i år skrues helt op for julehyggen, når boderne åbner lørdag den 4. december til det, der nu hedder Eventyrligt Julemarked.

Trods den stigende smitte i samfundet og nye restriktioner i blandt andet offentlig transport og i detailhandlen kan markedet gennemføres uden særlige corona-tiltag, oplyser markeds-ledelsen.

Det skyldes, at julemarkedet foregår udendørs i de gamle gader omkring Sortebrødre Torv og ikke inden for et afspærret område.

Annonce

- Men vi tager selvfølgelig vores forholdsregler. Vi har aftalt med stadeholderne, at de har sprit i alle boder, og vi opfordrer på de sociale medier til, at folk med symptomer bliver hjemme, siger leder af Eventyrligt Julemarked Tine Petersen.

Jeg er sikker på, at vi har en masse gæster, der glæder sig til at komme, og jeg kan allerede nu mærke en god stemning omkring julemarkedet. Hvis man gerne vil have et levende, rigt og varieret kulturliv, så er man også bruge det, når der er der. Ellers forsvinder vi.

Tine Petersen, leder af Eventyrligt Julemarked

Hun har fortalt, at man håber at kunne tiltrække op imod 60.000 besøgende på de fire markedsdage de to første weekender i december.

Kontakt til myndigheder

Tine Petersen har kontaktet myndighederne for at sikre sig, at markedet følger alle retningslinjer, og glæder sig over, at markedet ikke ser ud til at blive ramt af restriktioner.

Hun kan dog være bekymret for, hvad den stigende smitte i samfundet kan komme til at betyde for folks lyst til at gå på julemarked.

- Jeg kan da godt være nervøs for, om frygten for corona får folk til at blive hjemme. Det kan måske sætter lidt en dæmper på lysten til at tage på julemarked. Omvendt håber jeg, at befolkningen efterhånden er så godt inde i alle forholdsreglerne, at de alligevel godt vil komme, siger Tine Petersen, der holder øje med udviklingen, og er klar over, at tingene kan ændre sig hurtigt.

- Men foreløbig stoler vi på, at de retningslinjer, vi har nu, også vil være gældende i de to weekender i december. Vi må gå ud fra, at vores sundhedsmyndigheder ved, hvad de taler om.

Tine Petersen minder om, at event-branchen har været hårdt ramt af de mange coronanedlukninger og derfor er helt afhængig af, at gæsterne vender tilbage.

- Jeg er sikker på, at vi har en masse gæster, der glæder sig til at komme, og jeg kan allerede nu mærke en god stemning omkring julemarkedet. Hvis man gerne vil have et levende, rigt og varieret kulturliv, så er man også bruge det, når der er der. Ellers forsvinder vi, siger hun.

Julemarkedet åbner første gang klokken 10 lørdag den 4. december med 50 forskellige salgsstader, madboder og mange forskellige kulturelle indslag og muligheder for oplevelser. Både Odeon og Møntergården samarbejder med julemarkedet og har både forskellige juleaktiviteter og underholdning på programmet på markedsdagene.


Annonce
Langeland For abonnenter

Glad langelandsk folketingsmand: Nu er chancen for bedre trafik øget med grundig undersøgelse af fremskudt færgehavn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Podcast: Lodsejere siger nej tak til fredning af Vejstrup Ådal - mener de selv kan tage vare på naturen

Svendborg For abonnenter

Besparelser rammer børnene: Tidligere forårs-sfo og kortere åbningstider i børnehaven

Svendborg

Fredagens coronatal: Smitten falder i flere sydfynske kommuner på nær Ærø

Fyn For abonnenter

Derfor kommer drab på uskyldig mand i Odense først for retten i efteråret 2022

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Livsstil For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Fyn For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Faaborg-Midtfyn

Caféejer er træt af unge, der smugler øl og spiritus ind: - Vi kan ikke overleve, hvis det forsætter

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur For abonnenter

Madanmeldelse: Lige ud ad landevejen på Vester Skerninge Kro

Ærø For abonnenter

Nu er magten fordelt på Ærø Rådhus: Borgmesteren er officielt fundet efter endnu en afstemning

Faaborg-Midtfyn

Caféejer står alene med smuglerproblem: Kommunen vil ikke blande sig

Annonce