Annonce
Svendborg

Forslag: Udeservering skal skabe liv i Svendborg efter corona

Når tøjbutikkerne lukker om aftenen, kan cafeerne overtage udearealeret, foreslår formanden for Shopping Svendborg, Martin Larsen, og han bakkes op af Lars Aagaard formand for beværterforeningen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Martin Larsen foreslår at cafeer og detailhandler hjælper hinanden med at skabe mere liv i byen, hvis det nu bliver tilladt at åbne cafeer og restauranter. Han håber kommunen er med på ideen

- I udlandet breder cafeer og restauranterne sig i gaderne om aftenen, når andre butikker lukker. Det kunne vi også gøre i Svendborg, siger formanden for Shopping Svendborg, Martin Larsen.

Mens statsminister Mette Frederiksen onsdag aften forhandler om fase 2 i åbningen af Danmark efter coronapandemien, tænker Martin Larsen på, hvordan man kan skabe liv i Svendborg igen.

- Hvis nu cafeer og restauranterne kunne blive enige med deres naboer om at låne plads til udeservering. Det ville være med tilat skabe liv i byen og løse problemet med at vi skal holde afstand. Jeg er sikker på beværterforeningen også synes det er en god ide, det kræver så bare at man også i kommunen vil være med til der. Kommunen har jo være meget lydhør her under coronakrisen, så mon ikke de kan se ideen, siger han.

Annonce

Beværterforening er med

En, der helt klart er lydhør, er beværterforeningens formand Lars Aagaard.

- Den er vi helt med på, og jeg håber at kommunen er med og vil lave en hurtig og smidig sagsbehandling. Når vi får lov at lukke op, sker det sikkert med ganske kort varsel. Der er mange steder, der har brug for en dags tid til at blive klar, så håber jeg kommunen er med på, at der skal ske noget hurtigt, siger Lars Aagaard, der kan se et sydlandsk miljø for sig sommeren over i Svendborgs gader om aftenen.

En symbiose

Statsministeren sagde inden forhandlingerne om yderligere genåbning af landet, at hun blandt andet ønskede, at genåbne hele detailhandlen, restauranter og caféer.

- I Svendborg er næsten al detailhandel åben på nær i forretninger i Svendborg Bycenter, siger Martin Larsen.

-Cafeer og restauranter betyder meget for handelslivet i Svendborg, det er vigtigt, at man kan få en kop kaffe og noget at spise, når man er i byen, det hører med til oplevelserne og har på den måde også stor betydning for detailhandlen, siger Martin Larsen.

- Så hvis cafeer og restauranter kan udvide udeserveringsarearlet i samarbejde med deres naboer og kommunen med på den, vil vi kunne skabe nyt liv i byen, siger han.

Skohandler er lykkelig

De få forretninger i Svendborg, der har været ramt af regeringens restriktioner er de handlende i Svendborg bycenter. Her er Henrik Oppermann indehaver af Skoringen ovenud lykkelig for statsministerens melding om at resten af detailhandlen kan åbne.

- Vi har haft mulighed for at sælge ud af bagdørene både i vores forretning i Svendborg og i Rosengårdscentret men det er slet ikke det samme. Vi har virkelig brug for at kunne åbne op nu. Vi har sprit klar og allerde på mandag har en kampagner klar, så det er en meget lykkelig besked, siger han.

Annonce
Annonce
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG forlænger med stregtalent

Annonce