Annonce
Svendborg

Shopping-formand: De bredeste skuldre har båret det lokale handelsliv ud af krise

Formand for Shopping Svendborg, Martin Larsen, mener at ildsjæle har båret Svendborgs butikker frem ved blandt andet at sikre turisme til Svendborg hen over sommeren og han mener, flere er blevet bevidste om vigtigheden af at handle lokalt. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Da krisen ramte i foråret, så det sort ud. For en stund. Men spørger man både borgmesteren og formanden for Shopping Svendborg har de bredeste skuldre trukket et stort læs, mens initiativrige lokale ildsjæle har sat skub i den lokale udvikling, lyder det.
Annonce

Svendborg: Det står slet ikke så tosset til med det lokale handelsliv, mener formand for Shopping Svendborg, Martin Larsen.

Man kunne ellers forledes til at tro, at når kommunen sætter en kampagne i gang og opfordrer til at handle juleindkøbene lokalt, så er det fordi, der er problemer.

Men det er ikke tilfældet.

- Min vurdering er, at det lokale butiksliv er langt fra at bukke under, hvis man skulle gå at tro det. Jeg hører, det faktisk, at det går meget godt på trods af coronarestriktioner, der særligt ramte hårdt i foråret. Det vil jeg tilskrive, at vi i et vist omfang blev skånet i marts, april og maj, selvom det var noget af en chokeffekt, da landet blev lukket ned, siger Martin Larsen og fortsætter:

- Men de udfordringer, der lå i coronaforåret blev vi kompenseret for hen over sommeren med et stort rykind af turister. Og det skyldes jo, at der blev lagt et stort arbejde i at få turister til Sydfyn. Og 5700 Summer skal vi heller ikke glemme. I stedet for at sidde tilbage og være passive blev der handlet. Det var opskriften på, at det slet ikke står så ilde til nu. Og derfor er det også vigtig her i julen at holde kadencen, siger shopping Svendborg-formanden.

Annonce

De bredeste skuldre

Han peger på, at hvis ingen havde gjort noget - og stadig gør noget -  ville situationen have været en anden.

Borgmester i Svendborg, Bo Hansen (S). Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

- Der er ildsjæle, der har sat gang i ting, der har været velvilje og action på tingene. Der har simpelthen været fokus på ikke at sidde med hænderne i skødet og vente, siger Martin Larsen og nævner som eksempel, at bankerne i år valgte at finansiere julebelysning.


Der er ildsjæle, der har sat gang i ting, der har været velvilje og action på tingene. Der har simpelthen været fokus på ikke at sidde med hænderne i skødet og vente

Martin Larsen, formand for Shopping Svendborg


- Det er med til at tiltrække kunder til byen. De bredeste skuldre har taget fra og været med til at skabe en positiv udvikling for byen, og det smitter af på den lokale handel. Vi har været dem, der ikke ville tabe, og jeg oplever, at Svendborg vinder i øjeblikket, fordi vi alle har forstået, at vi er hinandens forudsætninger. Så nu får vi det her til ikke at blive et møgår.

Annonce

De vigtige butikker

Borgmester i Svendborg Bo Hansen (S) er enig i, at der har været et særligt sammenhold i løbet af året, som har båret det lokale butiksliv frem.

- Jeg oplever en bevidsthed om, at vi alle skal støtte op; en lokalbevidsthed, vil jeg kalde det, hvor coronaen har gjort os mere bevidste om vigtigheden af at handle lokalt, siger Bo Hansen.

Og det er vigtigt for byens udvikling, pointerer han.

-  Det er vigtigt at vi handler lokalt. Fordi detailhandlen er den største private branche, vi har. Det drejer sig om rigtig mange arbejdspladser. Og så er det vigtigt med en levende bymidte uden huller i tandrækken, hvor mange butikker er lukket ned. Vi skal have en attraktiv bymidte – både for os selv og de gæster, der kommer her, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Sundhedshus i Vester Skerninge pakker sydfrugterne: - Vi mister noget, der har været her i flere generationer

Annonce