Annonce
Langeland

Shelters under ombygning: Skal leve op til krav i dispensation

19 shelters som dette er lige nu ved at blive bygget om, så de lever op til loven. Pressefoto: Naturturisme
Shelters designet med låger til brug i dårligt vejr - med den går ikke
Annonce

ØHAVET: 19 kystnære shelters i Det Sydfynske Øhav – heriblandt på Langeland - bliver i disse måneder bygget om, så de lever op til reglerne for opførelse af friluftsfaciliteter inden for strandbeskyttelseslinjen. Ombygningen af de 19 shelters koster 326.000 kroner.

Torbjørn Tarp, sekretariatschef i Naturturisme, er klar over, at nogle brugere vil opleve ombygningen som en forringelse, men mener, at vi fortsat har nogle rigtig gode og funktionelle kystnære overnatningsfaciliteter for friluftsfolket i øhavet.

- Jeg er sikker på, at der er forståelse for, at vi selvfølgelig skal overholde den lovgivning, der beskytter vores kystområder, siger Torbjørn Tarp ifølge en pressemeddelelse.

I 2015 bliver der anlagt 19 nye shelterpladser, som blandt andet skal imødekomme behovet for overnatning for kajakroere på tur i øhavet. Da der er et ønske om at placere shelterne inden for strandbeskyttelseslinjen, bliver Naturstyrelsen ansøgt om dispensation, hvilket de giver.

I 2017 modtager Naturturisme besked fra Kystdirektoratet (som i mellemtiden har overtaget myndighedsudøvelsen for sager vedrørende strandbeskyttelse fra Naturstyrelsen), om, at shelterne ikke er opført i overensstemmelse med dispensationen fra Naturstyrelsen. Begrundelsen er, at shelterne er designet med låger, der kan lukkes til i dårligt vejr.

Naturturisme har siden meddelelsen fra Kystdirektoratet forberedt arbejdet med at få lovliggjort alle berørte shelters.

Arbejdet forventes afsluttet med udgangen af november i år.

Lovbestemmelserne om strandbeskyttelseslinjen findes i Naturbeskyttelseslovens §15. Bestemmelsen har til formål at beskytte vores kystlandskaber, men åbner mulighed for at man kan opføre lettere faciliteter for friluftslivet. Kystdirektoratet definerer som udgangspunkt en shelter som en bygning, der er lukket på tre sider og åben på den fjerde.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Mand reddet op af Svendborg Havn

Svendborg For abonnenter

Mekanikeren var selv i tvivl i morges: De færreste ved, hvordan de tænder for tågelygterne

Annonce