x
Annonce
Ærø

Sfo-byggeri bliver langt dyrere end forventet

Byggeriet af den nye sfo i Marstal bliver dyrere end forventet. Tegning: Gråbrødre Arkitekter
Nyt sfo-byggeri i Marstal ser ud til at blive langt dyrere end forventet. En arbejdsgruppe skal se på, om der kan spares nogle steder, ellers skal sagen igen behandles af politikerne.

Marstal: Sagen om en ny skolefritidsordning i Marstal ser ud til igen at være komme ud på en kringlet og besværlig vej.

Ærø Kommune har haft byggeriet i udbud, og i forrige uge blev de indkomne tilbud fra håndværkerne åbnet på rådhuset i Ærøskøbing.

Men tilbuddene ligger langt over budgettet, og det har fået kommunen til at indkalde den arbejdsgruppe, som arbejder med sfo-byggeriet, til et møde.

- Den skal vurdere, om man kan lave nogle ændringer i byggeriet, så det kan komme ned i pris, forklarer Kirsten Johansen, der er teknisk direktør i Ærø Kommune.

Hvis det ikke lykkes, skal sagen behandles politisk igen.

- Så må politikerne vurdere, om der skal gives en ekstrabevilling eller om projektet skal sparkes til hjørne, forklarer hun.

Sfo-drømmen har eksisteret siden 2017, hvor det blev besluttet at man skulle erstatte de du nuværende sfo'er med en ny. Politikerne har dog haft svært ved at finde ud af, hvor byggeriet skulle ligge og hvad det skulle koste. I februar 2019 besluttede kommunalbestyrelsen dog, at byggeriet skal ligge tæt op ad Marstal Skole.

Det vides ikke, hvor mange penge der er afsat af til byggeriet - kun at den første pulje var på ni millioner kroner.

Kommunen vil heller ikke fortælle, hvad de indkomne bud lød på.

Hvordan kan I have regnet så meget forkert?

- Vi har haft rådgivere til at regne på projektet, og vi har også afleveret et budget til vores arkitekter. Så jeg ved ikke, hvorfor der er så stor en forskel, siger Kirsten Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læsebrev: Tænk at livet koster livet!

Lokaldebat: Det er en tanke, der står i hovedet på mange af os i disse uger, hvor rapporter om corona-pandemiens forløb fylder avisernes spalter – så mange smittede, så mange døde, så stort et mørketal – og værst i Kina, USA, Italien og Spanien – pyha heldigvis vi bor på Ærø! Men 60 procent af os skal smittes for, at vi kan opnå en naturlig immunitet mod fremtidens mere eller mindre dødelige corona-virus, så hvorfor ikke bare springe fremfor at krybe ud i det? Jo sundhedsvæsenet skal kunne følge med for, at de af os der får brug for en respirator også kan få en stillet til rådighed, hvad vi ikke alle kan, hvis alt for mange bliver syge samtidigt. Men lad os holde hold fast i, at langt de fleste oplever et mildt forløb, og anslået under 0.5- 1 procent af dem, der inficeres, dør! Vi skal følge myndighedernes råd om forsamlinger, afstand mellem os, når vi mødes, afspritning og handsker, og det er klogt at særligt udsatte skærmes for smitte. Jeg vinker til min mor gennem plejehjemmets vindue, men tænker, at hun måske ville have foretrukket et knus og tage chancen for en "for tidlig" død nu 83 år gammel! Jeg ser opfordringer fra enkelte ærøboere om, at andre skal holde sig væk ’med deres smitte’ – en tendens som pga. dødsangst hurtigt bliver til "dem og os" og lukker samfundet endnu mere ned, end det er i forvejen. Men overholdes samfundsregler for omgang i denne corona-tid er turister og sommerhusejere lige så velkomne som altid efter min mening – og husk 60 procent af os skal igennem denne "corona-influenza", så det kan ikke nytte, vi alle afskærmer os på vores private Lilø, Dejrø, Langholm eller Langholmshoved. Endelig er der de uoverskuelige konsekvenser, som det forbrug af billiarder af kroner en nedlukning af verdenssamfundet og samhandel vil få, og som vil betyde for tidlig død for millioner pga. færre midler til bekæmpelse af luftforurening, klimaændringer, fattigdom, sygdom og sult. Men det er heldigvis langt fra Danmark og Ærø!

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Langeland

Handelsstandsformand om nedlukning og aflysninger: - Det bliver hårdt for Langeland

Annonce