Annonce
Ærø

Sfo-byggeri bliver langt dyrere end forventet

Byggeriet af den nye sfo i Marstal bliver dyrere end forventet. Tegning: Gråbrødre Arkitekter
Nyt sfo-byggeri i Marstal ser ud til at blive langt dyrere end forventet. En arbejdsgruppe skal se på, om der kan spares nogle steder, ellers skal sagen igen behandles af politikerne.
Annonce

Marstal: Sagen om en ny skolefritidsordning i Marstal ser ud til igen at være komme ud på en kringlet og besværlig vej.

Ærø Kommune har haft byggeriet i udbud, og i forrige uge blev de indkomne tilbud fra håndværkerne åbnet på rådhuset i Ærøskøbing.

Men tilbuddene ligger langt over budgettet, og det har fået kommunen til at indkalde den arbejdsgruppe, som arbejder med sfo-byggeriet, til et møde.

- Den skal vurdere, om man kan lave nogle ændringer i byggeriet, så det kan komme ned i pris, forklarer Kirsten Johansen, der er teknisk direktør i Ærø Kommune.

Hvis det ikke lykkes, skal sagen behandles politisk igen.

- Så må politikerne vurdere, om der skal gives en ekstrabevilling eller om projektet skal sparkes til hjørne, forklarer hun.

Sfo-drømmen har eksisteret siden 2017, hvor det blev besluttet at man skulle erstatte de du nuværende sfo'er med en ny. Politikerne har dog haft svært ved at finde ud af, hvor byggeriet skulle ligge og hvad det skulle koste. I februar 2019 besluttede kommunalbestyrelsen dog, at byggeriet skal ligge tæt op ad Marstal Skole.

Det vides ikke, hvor mange penge der er afsat af til byggeriet - kun at den første pulje var på ni millioner kroner.

Kommunen vil heller ikke fortælle, hvad de indkomne bud lød på.

Hvordan kan I have regnet så meget forkert?

- Vi har haft rådgivere til at regne på projektet, og vi har også afleveret et budget til vores arkitekter. Så jeg ved ikke, hvorfor der er så stor en forskel, siger Kirsten Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Annonce