Annonce
Svendborg

SF Svendborg har valgt ny formand

Annette Blynél er afgående formand og giver nu stafetten videre til Dennis Ørsted Petersen. Foto: Privat.
Onsdag den 26. august var der generalforsamling i SF Svendborg. Her blev Dennis Ørsted Petersen valgt som ny formand uden modkandidater.

Svendborg: Dennis Ørsted Petersen er valgt som ny partiforeningsformand for SF Svendborg. Det blev afgjort på generalforsamlingen onsdag den 26 august, hvor Dennis Ørsted Petersen blev valgt uden modkandidat.

Dennis Ørsted Petersen er 32 år og bosat i Tved. Han er uddannet socialrådgiver og arbejder som konsulent på Odense Universitets Hospital. I forbindelse med den tidligere formands afgang besluttede Dennis Ørsted Petersen at melde sit kandidatur, og han har især tre fokusområder.

- Folkeskolen skal være flertallets naturlige valg. I de kommende budgetforhandlinger er der tilskud til private skoler, og i SF vil vi gerne styrke folkeskolen og lærerne i den. Kvaliteten skal sættes så meget i vejret, at de fleste ikke engang overvejer at vælge andet end folkeskolen for deres barn.

Annonce

- Skoledagens længde skal der også kigges på, men det er også et område, hvor jeg ved, at lærerforeningen er i gang med en afstemning om den nye aftale, der skal erstatte lov 409 (folkeskolereformen fra 2013). Så der vil jeg gerne se, hvad de finder frem til i første omgang, siger Dennis Ørsted Petersen.

En anden mærkesag, der optager den ny formand, er bosætningsstrategi for kommunen. Her har Dennis Ørsted Petersen en målsætning om, at Svendborg skal være Danmarks bedste børnekommune og på den måde sørge for flere tilflyttere.

- Det handler i høj grad om, at vi har nogle klare mål, for hvordan vi når dertil. Det kan blandt andet være ved, at vi sikrer minimumsnormeringer for pædagoger i både vuggestuer, børnehaver, skoler osv. Altså, at der kommer et løft over hele linjen af institutioner og alle steder i kommunen, forklarer Dennis Ørsted Petersen.

Mere borgerindragelse

Sidst, men ikke mindst er mere borgerinddragelse et vigtigt punkt. At borgerne oplever, at de kan komme igennem med deres holdninger eller at de er repræsenteret blandt de folkevalgte. Det ligger højt på Dennis Ørsted Petersens liste.


Jeg mener, at det fortjener politisk bevågenhed, at der er nogle, som føler sig kørt over.

Dennis Ørsted Petersen


- Jeg synes, at når man åbner Fyns Amts Avis, så er der ofte noget påtale af processen for et givent emne. Det kan være placering af vindmøller eller arbejdet på havnen. Vi bliver nødt til at gennemgå, hvordan forvaltningen og borgerne kan arbejde sammen om at skabe det rigtige beslutningsgrundlag.

- Helt konkret har jeg et ønske om, at vi laver et udvalg under byrådet, som har til opgave at arbejde strategisk med borgerinddragelse på tværs af kommunen. Det betyder ikke, at der var noget forkert ved beslutningerne tidligere eller at vindmøllerne flyttes, men jeg mener, at det fortjener politisk bevågenhed, at der er nogle, som føler sig kørt over, siger Dennis Ørsted Petersen.

Udover at være formand er Dennis Ørsted Petersen også en af tre kandidater til at blive SF's spidskandidat ved det kommende kommunalvalg. Spidskandidaten findes ved urafstemning som løber fra 1.-22. september. Udover Dennis Ørsted Petersen er Käthe Lund og Rasmus Feldingbjerg Drabe opstillet. Dennis Ørsted understreger dog, at uanset hvem der bliver valgt, er der givet håndslag på samarbejde.

- Begge de to andre er også meget egnede kandidater, som kender Svendborg godt. Vi er alle tre enige om, at kommunalvalg, det er en holdsport, siger Dennis Ørsted Petersen.

Ny bestyrelse SF Svendborg

Dennis Ørsted Petersen, Formand (nyvalgt)

Kaj Jensen, Næstformand

Käthe Lund, Kasserer

Marie Christensen, bestyrelsesmedlem

Hans Jørgen Jensen, bestyrelsesmedlem

John Slot Petersen, bestyrelsesmedlem (nyvalgt)

Rasmus Drabe, bestyrelsesmedlem (nyvalgt)

Den afgående formand Annette Blynél siger følgende om sin afsked:

- Efter 4,5 år som formand har jeg på generalforsamlingen i aften givet stafetten videre til Dennis Ørsted Petersen. Tak for mange gode politiske debatter, godt politisk arbejdsfællesskab bl.a. gennem to valgkampe. Det har været en fornøjelse at samarbejde med gode partikolleger.

Annonce
Ærø For abonnenter

Kommunalpolitisk prisfest: Gift i grundvandet er ikke farligt, men det er Facebook

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Tidligere Troense-kok bag tremmer i tre år: Stort narkosalg og dopingbesiddelse

Erhverv For abonnenter

Pæn succes med søndagsåbne butikker i Svendborg: Det lugter af en gentagelse næste sommer

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Navne For abonnenter

Forfatterdebutant på 66 år: Wagn Ivan Pedersen har skrevet portrætbog om en af Sydfyns sportskæmper

Debat

Kære læser: Vi vil gerne hjælpe jer ud af ekkokamrene på sociale medier, så nu gør vi alle valghistorier gratis for alle

Sport For abonnenter

GOG-trup spiller tidligt skæbneopgør i corona-epicenter

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Ny vej fra Svendborg til Faaborg vil spare masser af CO2

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Svendborg skraber bunden i ny idrætsundersøgelse: - Jeg er meget overrasket

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Faaborg-Midtfyn

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Kultur For abonnenter

Fynsk band har spillet over 1000 koncerter: 43 koncerter på en enkelt måned er rekord

Ærø

Tre timers ekstra sejltur: Fredag sejlede den ene tvillingefærge i ring

Annonce