Annonce
Svendborg

Sexisme-råd i byrådet: - Det er en vigtig snak, og den er nyttig fremadrettet

Borgmester Bo Hansen har sammen med et hold politiske kolleger i Svendborg byråd nedsat et råd, der skal åbne for samtalen om sexisme blandt politikerne i byrådet. Foto: Michael Bager
I Svendborg har en gruppe politikere med Bo Hansen (S) i spidsen nedsat et råd, der i fremtiden skal gøre det nemmere at tale om sexisme blandt politikerne. Ideen er formet, men det formelle mangler endnu at falde på plads.

Svendborg: Sexisme på arbejdspladsen diskuteres i disse dage flittigt, og emnet har nu også nået Svendborg byråd.

Borgmester Bo Hansen (S) synes, det er vigtigt, at man kan tale om sexisme, og at man har nogen at kunne gå til, hvis man skulle føle sig krænket. Derfor tog han emnet op med byrådets medlemmer og spurgte ad, om nogen ville være med i sådan et råd.

- Jeg synes, det er klogt at få nedsat en gruppe og få talt om, hvordan man kan tale om det her, hvis der skulle opstå et behov for det i praksis, siger han.

Annonce

Fire medlemmer af byrådet har indvilget i at være med i rådet: Hanne Ringgaard Møller (RV), Susanne Gustenhoff (EL), Pia Dam (S) og Karl Magnus Bidstrup (S).

Der er indtil videre ikke nogle konkrete retningslinjer på bordet for, hvordan man vil gribe en sag an, hvis der skulle opstå en. Men på tegnebrættet er der allerede nogle punkter, som skal med i en handlingsplan for sexisme i byrådet.

- For eksempel: hvor går man hen, hvis man oplever, at man er blevet krænket, og hvordan griber man ind, både overfor krænkeren men også den krænkede?, fortæller Bo Hansen.

Tillidsperson

Bo Hansen mener, at det er et fornuftigt træk at udvælge en tillidsperson, som byrådets medlemmer kan gå til, hvis de oplever sexisme. Han synes dog, at det giver mening, hvis den tillidsperson, der vælges, er en anden end ham selv.

- I den her situation synes jeg, at det kunne være klogt at nedsætte en tillidsperson, som folk kan gå til, som ikke er mig. Samtidig så synes jeg også, at det ville være klogt, hvis den tillidsperson har et andet køn end borgmesteren, siger han.


I det hele taget er det en god samtale. Det er en vigtig snak og den er nyttig fremadrettet. Nu er der åbnet op for processen, men hvordan det ender, det tør jeg ikke sige

Bo Hansen


I første omgang vil det nystiftede råd udarbejde et dokument, som de kan præsentere de andre byrådsmedlemmer for, og så vil man derfra arbejde videre med, hvordan man bruger rådet, og hvilke retningslinjer der skal arbejdes ud fra. For Bo Hansen er det vigtigste dog, at processen overhovedet er startet.

- Det kan være svært at tale om det. Så for os er det også noget med, hvordan vi agerer, når vi mødes og når vi møder andre.

- I det hele taget er det en god samtale. Det er en vigtig snak, og den er nyttig fremadrettet. Nu er der åbnet op for processen, men hvordan det ender, det tør jeg ikke sige, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce