Annonce
Erhverv

Seniorboliger på vej: Skårup Seminarium solgt

Efter otte års uvished er fremtiden for Skårup Seminarium nu på plads - der skal være seniorboliger. Arkivfoto: Roland Petersen
Ejendomsinvestoren Niels Pedersen fra Tommerup har købt Skårup Seminarium, som har stået tomt siden 2011. Der skal være seniorboliger i hovedbygningen, mens der arbejdes på en plan for de øvrige bygninger.
Annonce

Skårup: Otte års uvished er forbi, og det ligger nu fast, at der skal være seniorboliger i de bygninger, hvor Skårup Seminarium har huseret.

Onsdag formiddag blev de sidste underskrifter sat, og det er nu erhvervsmanden Niels Pedersens selskab Miljø-Bo A/S, der ejer det 213 år gamle seminarium.

Han fortæller, at der allerede er planer for en del af bygningsmassen.

- I den trelængede hovedbygning skal der være 14-16 seniorboliger. Det er en fredet bygning, så fredningsstyrelsen skal ind over, siger han og oplyser, at der dermed er ting, der ikke kan rokkes ved.

- Bygningen kommer ikke til at ændre udseende udefra, og der vil heller ikke blive flyttet vægge indvendigt. Man skal kunne se, at man er i et gammelt klasseværelse, men omvendt skal det selvfølgelig ikke være et museum, men et sted, man kan bo, siger Niels Pedersen og oplyser, at han er godt tilfreds med, at det er lykkedes at lukke en handel.

- Vi er forelskede i ældre bygninger med historie, og seminariet repræsenterer noget af det ypperste inden for dansk bygningskultur. Det har en fantastisk historie, siger han om seminariet, som blev grundlagt af pastor P.A. Wedel tilbage i 1803.

Skårup Seminarium

Skårup Seminarium blev grundlagt som præstegårdsseminarium af sognepræst P.A. Wedel i 1803.

206 år senere, i 2009, besluttede ejeren, University College Lillebælt, at lukke seminariet.

Lukningen blev effektueret i 2011, hvor seminariet havde 180 elever, og bygningerne blev sat til salg for 17,6 millioner kroner.

I 2015 meddelte Finn Thomsen fra Odense, at han havde købt dem, og at han havde tænkt sig at indrette seniorboliger i dem.

I januar 2018 blev seminariebygningerne sat til salg igen, da Finn Thomsen ikke havde udnyttet sin optionsaftale - altså lagt pengene.

Nu var prisen 9,75 millioner kroner.

Onsdag 27. november blev seminariet købt af Niels Pedersen fra Tommerup.

Også han vil lave seniorboliger i bygningerne.

Seminariet er blevet udbygget flere gange og rummer i alt 8086 etagekvadratmeter.

Annonce

Skårup har det hele

Det er ikke første gang, Niels Pedersen er på indkøb på Sydfyn, hvor han blandt andet har købt den gamle amtmandsbolig på Tvedvej i Svendborg.

Han fortæller, at Svendborg efter hans opfattelse er et godt sted at investere, og at Skårup bestemt også har kvaliteter.

- Det er en meget aktiv by med skole, børnehave, indkøbsmuligheder, ældreboliger og plejehjem. Skårup har faktisk det hele, og da der kun er fem-seks kilometer til Svendborg, er det en herlighed at komme derud, siger erhvervsmanden.

De 14-16 seniorboliger kommer til at ligge i størrelsen fra 75 til 120 kvadratmeter, og det er endnu uvist, hvad huslejen bliver, oplyser Niels Pedersen.

Da Slots- og Kulturstyrelsen skal ind over, ligesom der skal laves en lokalplan for området, vil der formentlig gå et års tid, inden byggeriet kan gå i gang, vurderer Niels Pedersen, der desuden oplyser, at der sideløbende vil blive arbejdet på en helhedsplan for grunden og de øvrige bygninger.

Annonce

Den rigtige mand

Det er Colliers International, der har solgt ejendommen for University College Lillebælt, og Martin Pedersen, der er partner i ejendomsmæglerfirmaet, roser sælgerens tilgang.

- Det er fornuftig og flot, at UCL (University College Lillebælt, red.) har valgt at vise ansvarlighed og gøre noget, der bliver en stor fordel for byen, siger Martin Pedersen, der vurderer, at Niels Pedersen vil få ting til at ske.

- Han er den rigtige mand med den rigtige idé, og det er godt, at UCL ventede med at sælge, til den helt rigtige situation opstod, siger han.

Hverken mægleren eller køberen vil oplyse salgsprisen på seminariet, som blev udbudt til 17,6 millioner kroner i 2011 og senest var annonceret til 9,75 millioner kroner.

Niels Pedersen fra Tommerup kan nu kalde sig ejer af Skårup Seminarium. Arkivfoto: Vibeke Volder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Debat: Vindmøllerne om igen

Fyn

Mand voldtaget på institution

Annonce