Annonce
Svendborg

Sendte fem mand til brand: Støv udløste brandalarm

Beredskabet måtte tirsdag formiddag rykke ud til en virksomhed på Kuopiovej til det, der viste sig af være en falsk alarm. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Støv fra håndværkere udløste automatisk brandalarm på virksomhed i Svendborgs nordlige industrikvarter.

Svendborg: Man skal huske at slå den automatiske brandalarm fra, når man har håndværkere indenfor dørene.

Det glemte man tirsdag formiddag på virksomheden Landson Emission Technologies, og derfor rykkede beredskabet ud til Kuopiovej med hylende sirener samt en sprøjte med fire mand og en indsatsleder.

Det var imidlertid blot støv fra arbejdet, der havde udløst det automatiske alarmsystem, og indsatsleder Brian Andersen opfordrer nu til, at man husker at koble de nødvendige grupper i systemet fra i den slags tilfælde.

- Det er irriterende for os, men det er også ærgerligt for virksomheden, der nu får en regning, siger indsatslederen.

Beredskabet kørte også forgæves til virksomheden på Kuopiovej i 2018, da røg fra en hærdeproces i nogle ovne aktiverede det automatiske alarmsystem. Landson Emission Technologies udvikler partikelfiltre. /gru

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brandårsag ukendt: Ild i madras

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: SfB og Oure viser en anden vej til Superligaen

Det er ikke ligefrem i hvert transfervindue, at en fodboldspiller fra Sydfyn skriver kontrakt med en superligaklub. Men det skete altså kort før nytår, da SfB/Oures Mikkel Hyllegaard skiftede Tipsvænget ud med Ådalen og OB’s hvide og blå striber. Det er stort for både Hyllegaard og overbygningen mellem SfB og Oureskolerne, og vi er nok flere, der holder ekstra øje med OB de kommende år og se, om Mikkel Hyllegaard kan veksle sin unikke topfart til et superligagennembrud. Uanset hvordan det går, er skiftet et tydeligt tegn på, at det er interessant, hvad SfB og Oure har gang i. For der er hverken bygget en motor- eller landevej, knap nok en grusvej, fra Danmarksserien til Superligaen. Den destination når man via topklubbernes ungdomsafdelinger, som gør, hvad de kan for at støvsuge de mindre klubber for de bedste knægte og se, om de på sigt kan blive klubbens næste anfører, topscorer og måske store millionsalg til udlandet. Og når man samtidig husker, at det er den anden Oure-spiller de seneste tre år, som er rykket direkte i Superligaen, er det værd at tygge på, om SfB/Oure har fat i noget, som man kan lære af. I hvert fald gør de tingene anderledes end mange andre danske fodboldklubber. Hvor det er seriøse bijob med fem-cifrede lønningsbeløb for mange divisionsspillere, bygger SfB/Oure dels på et mere traditionelt foreningsgrundlag i SfB og dels Oureskolernes muligheder for at skabe et træningsmiljø i topklasse for dets elever/ansatte, uanset om de er førsteholdsspillere i Svendborg eller ej. Og samtidig har Oures fodboldledelse insisteret på at holde fast i den spillestil, som man har besluttet man følger på skolerne, uanset stillingen, om det er i 1. eller 93. spilleminut og om det ville være skabe et bedre resultat på dagen at losse bolden ud til indkast. En tilgang, der absolut også kan skabe en del frustrationer. Men der noget, der tyder på, at det er vigtigere at skabe et stærkt træningsmiljø og holde fast på værdier og strategi, end det er at lønne fritidsfodboldspillere med så mange småpenge som muligt. I hvert fald hvis man vil forløse potentialet og fodbolddrømmene i unge mænd. Og måske er det også en opskrift, som virker i andre brancher.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];