Annonce
Fyn

Selv i det øverste fynske amatørlag - klubberne er pisket til tidlig start kort efter nytår

Mathias Riber fra Bogense prøver nu evnerne et nyt sted, og det bliver spændende at se, hvad hele molevitten ender med til næste sommer, hvis der kommer mere normale tilstande i fynsk fodbold.  Og hvem der overlever - og i hvilken række. Foto: OKS facebook-side
Selv i Danmarksserien må spillerne trække i træningstøjet få dage efter nytår. De mange udsatte kampe er en stor udfordring. Og klubberne er i gang med ruste sig. OKS henter således Bogense-profilen Matthias Riber.
Annonce

FODBOLD: Man tror det er løgn, men allerede midt februar begynder den øverste seriefodbold at rulle.

Derfor er det uforudsigelige fynske "transfermarked" allerede begyndt at rumle.

Som et tegn på, at intet er normalt i disse måneder, hvor ledere, trænere og spillere er hårdt udfordret på tålmodighed og ambitioner i det lag.

De øverste fynske klubber prøver at opruste og er derfor nødt til at lægge skarpe træningsplaner, for med en kampstart allerede midt i februar - og efter en kort vinterpause - har de hold med den største flid en relativt stor chance for at overraske i den knockout-række, som Danmarksserien er.

Trænings-premieren er derfor rykket et par uger frem de fleste steder, og Sport Fyn hører på travet, at spillere og klubber tripper for overhovedet at få gang i aktiviteterne igen - og krydser benskinner for at få lov af myndighederne.

I den fynske af de fire kredse er Hedensted topholdet foran Marienlyst, og de grønne østjyder er et kompakt og solidt mandskab.

Resten - det vil sige TPI, B1913 og OKS - vil være glad for få en solid placering og overleve til næste sæson, hvor man forhåbentlig har normale tilstande i fodboldverdenen og samfundet. Og det hele ser lidt grønnere ud end nu.

Annonce

Vestjyder på Okson Park

En klub som OKS skal lørdag den 20. februar klokken 12.30 i gang i den skarpe vinterluft mod den tidligere divisionsklub Ringkøbing.

Lørdagen går turen til Odder, hvor træner Carsten Hemmingsens tropper venter, og Hemmingsen kender om alle til værdien af en god træningsopstart.

OKS har allerede nu annonceret, at den stærke midtbanespiller Mathias Riber fra den etablerede Fynsserie-klub Bogense skifter til Østerbæksvej fra nytår.

Unge mennesker søger mod storbyen, skrev allerede en vis W. C. Fields, og nordfynboerne kan have samme tendens. Før en del som bekendt vender tilbage.

- OKS forhørte sig midtbanespillerens planer sidste vinter, men en alvorlig knæskade satte en effektiv stopper for et skifte. Da Mathias nu er kommet godt ud af skadesperioden og samtidig flytter til Odense i det nye år, er et skifte derfor aktuelt nu, melder OKS's stab, hvor den tidligere B1909-manager Mikael Skovgaards nu er sportschef.

Annonce

Tidligere i Næsby

Mathias Riber har tidligere spiller for Næsby og Krogsbølle-Roerslev, men det var først i Bogense, at han for alvor slog igennem, og nordfynboerne var i forrige sæson en af de store overraskelser i Fynsserien og kæmpede mod netop OKS om at tage oprykningen til Danmarksserien. Ribers favoritplads er på midtbanen, hvor der arbejdes hårdt, og en vis målfarlighed plejer på samme vis at være til stede.


Da Mathias nu er kommet godt ud af skadesperioden og samtidig flytter til Odense i det nye år, er et skifte derfor aktuelt nu

OKS om klubskiftet


Otterup, der i sidste sæson var tæt på oprykning til 2. division, er i denne sæson trukket over til den sjællandske kreds, og indleder lørdag den 20. februar med en udekamp mod Roskildes divisions-reserver.

Annonce

Hemmingsen venter

Men allerede lørdag den 13. februar skal B1913 en tur til Odder, hvor de blås tidligere spiller Carsten Hemmingsen nu er træner. Hemmingsen fik sin divisions-start i B1913 under træner Uffe Pedersen - uden i at det i starten at afsløre de unikke egenskaber, der senere bragte Hemmingsen til "Miraklet i Madrid" i OB-trøjen og på landsholdet.

Annonce

Hemmingsen fra BBB

Hemmingsen havde indledt sin karriere i serieklubben BBB, og der kan nemt gemme sig tilsvarende hemmeligheder rundt ved gadekærene, selv om de fleste nu spottes meget tidligt af OB og de andre divisionsklubber.

DBU meldte for nylig ud, at der ikke bliver spillet mere turneringsfodbold i Danmarksserien i 2020 på grund af virus-situationen i Danmark, og derfor bliver turneringen i 2021 indledt endnu før end ventet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Fordrukken kvinde sov på perron

Annonce