Annonce
Svendborg

Sejler-debut for tre år siden: Nu sejler hun Silverrudder

Silverrudder-sejler Mai Risager, Svendborg er en af sejladens få kvindelige deltagere. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Mai Risager fra Svendborg er i sin L23-sejlbåd på vej Fyn rundt i den mindste klasse.

SVENDBORG: For tre år siden fik Mai Risager fra Svendborg lyst til sejlads. Nu sidder Mai Risager i cockpittet i sin 23 fods sejlbåd på vej alene rundt om Fyn. Båden Kuk og Mai Risager kæmper i Silverrudders mindste klasse.

Lysten til at sejle er testet og udviklet i Thurø Sejlklub gennem tre år. Efter et par år i sejler-skole og som kapsejlads-gast i klubbens J70-både fik Mai Risager mod på at blive skipper i egen båd. Valget faldet på den dansk-konstruerede klassiker, L23.

- Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke kunne styre den ind og ud af havnen. Derfor tog jeg et år mere med en instruktør fra klubben, fortæller Mai Risager i en cockpit-snak med Søsiden dagen før Silverrudder-starten.

Nu mener Mai Risager at have styr på sagerne. Den helt store prøve er weekedens alene-sejlads nonstop rundt om Fyn.

- Jeg har meldt migtil Silverrudder for at udfordre mig selv og for at blive mere bevidst, når jeg færdes på vandet. Bl. a. for at lære at tænke fremad, forklarer Mai Risager.

Det første store sejl-projekt var en sommertur til Anholt med børnene på 17 og 19 år.

- Men de er ikke så vilde med at sejle, siger Mai Risager.

Selvom Mai Risager helst vil hyggesejle sammen med andre, testede hun tidligere på sommeren sig selv som solo-sejler. Etapen var rundt regnet en halv Silverrudder. Sejlturen gik fra pladsen i Thurøbund til Strib i Lillebælt.

- Turen var for at bevæge mig målrettet hen mod at sejle hele vejen rundt alene. Det var en dejlig sejlads. Jeg fandt ud af, at jeg godt kunne håndtere udfordringerne, også selv om der kom mere vind og den blev mere spids end forventet, fortæller Mai Risager.

Blandt de øvrige forberedelser til Silverrudder har været anskaffelse af en iPad til søkort, køb af en pandelampe og en selvstyrer samt ekstra batteri-bank til mobilen.

- Jeg har mange supportere, der følger mig. De ringer også midt om natten, siger Mai Risager.

Blandt midlerne til at holde sig frisk hele vejen rundt Fyn er alene-sejlerens næsten obligatoriske midler som sort kaffe, chokolade og et æggeur.

- Jeg håber, at jeg kommer rundt inden søndag kl. 12. Lige nu glæder jeg mig mest til at sejle sammen med så mange - og måske især til natsejladsen. Det bliver fedt, lyder det fra Mai Risager, der dog også indrømmer, at hun har en lille smule eksamens-nervøsitet:

- Lykkes det ikke denne gang, prøver jeg igen til næste år.

Annonce
Silverrudder-sejler Mai Risager, Svendborg begyndte at sejle for tre år siden. Fredag formiddag gik hun til start i Silverrudder. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Silverrudder-sejler Mai Risager, Svendborg ved starten fredag formiddag. Hendes L23 er forreste båd på billedet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En god investering i fremtiden

Rundt omkring i kommunerne bliver sidste hånd lagt på det kommendes års budget, og det kan være lidt en jungle at navigere rundt i, hvis man vil forsøge at finde hoved og hale i alle tallene. I det hele taget kan det der med økonomi hurtigt blive noget, som er svært at overskue og gennemskue. Det behøver ikke engang at være et kommunalt budget, det handler om. Det kan også være den helt private økonomi. Især hvis man står på helt uden forudsætninger for at kunne skabe sig et overblik over, hvordan pengene bruges klogest og hvilken type penge, man helst skal holde sig helt fra. Derfor er det et godt initiativ, der er sat gang i Svendborg Kommune. Et samarbejde mellem kommunen, handelsskolen i Svendborg og et pengeinstitut, skal hjælpe nogle af kommunens ældste skoleelever til at forstå, hvordan en privatøkonomi egentlig er skruet sammen, hvordan et budget fungerer og ikke mindst hvilke lån, det bare en skidt idé at røre ved. Det har i nogle år været meget nemt at låne penge, men jo nemmere det er, desto dyrere er lånet også ofte, og det kan jo være nemt at lade sig friste. Forhåbentlig ved de fleste efterhånden, at kviklån bare er en sløj idé at kaste sig over, men det skader absolut ikke, at de nye generationer får forklaret, hvad der skidt, og hvad der er kanel, af en person, der er næsten jævnaldrende med dem selv. Sandsynligheden for, at der bliver hørt grundigt efter er formentlig større end, hvis det er et menneske på deres forældres alder, der står med en løftet pegefinger. Den slags er der nok af i deres liv, og skal det virkelig trænge ind, er det vigtigt at undervisningen i privatøkonomi foregår i øjenhøjde. Sandsynligheden for, at informationerne sidder fast, øges markant. Umiddelbart bliver det da også godt modtaget. De elever Fyns Amts Avis har talt med om projektet har taget godt imod undervisningen. Så præsenteres det rigtigt, er sandsynligheden for en god modtagelse af budskabet også stor. Og så kan det være, at vi oplever bare lidt færre mennesker, der havner i en gældsspiral, hvor dårlig økonomi og deraf følgende kviklån er dagens ret. Derfor fortjener de involverede parter i undervisningsprojektet stor ros. Det er - meget apropos - en god investering i fremtiden.

Annonce