Annonce
Søsiden

Sejlende færge bestormet: Hvornår ankommer I til Marstal?

Ærøxpressens kommandobro onsdag omkring runding ved Skagen - med styrmand Maj Sørensen, chefskipper John Andreasen og skipper Henrik Vibe Michelsen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
- Vi forventer at stå ind i havnen torsdag kl. halvni, lød det på Ærøxpressens kommandobro kl seks i morges. Rudkøbing passeres en time tidligere
Annonce

STOREBÆLT: Besætningen og Søsidens udsendte om bord på m/f Ærøxpressen er i det sidste døgn tids blevet bestormet med telefonkald, mails og sms'er:

- Hvornår regner I med at ankomme til Marstal ...?

I artiklen på FAA.dk onsdag var den gissede tidsramme "i løbet af torsdag formiddag".

I skrivende stund (torsdag kl. godt 06) har vi sejlet omkring 34 timer, siden den nybyggede færge stod ud af slusen ved værftet i Hvide Sande. I gennemsnit har vi logget omkring ti knob, og der er i følge skibets nyaflæste log tilbagelagt 325 sømil. Den samlede sejlads er 350 sømil.

Søsiden kikker op på Ærøxpressens kommandobro. Her er det aktuelt bedste bud på en ankomsttid til færgens hjem-leje i Marstal, at det vil ske i dag kl. halv ni:

- Måske 08:34, præciserer Ærøxpressens direktør, Søren Vestergaard, der som navigatør også befinder sig nær instrumenterne heroppe.

Vurderingen deles af de to øvrige på kommandobroen, skipper Marie Kreuter og skipper Henrik Vibe Michelsen, der lige nu har vagten ved manøvregrejerne.

- Der er jo mørkt, når vi passerer Rudkøbing, men jeg prøver at sætte lidt ekstra lys på skibet, lover Henrik Vibe Michelsen.

M/f Ærøxpressen skal som bekendt genåbne ruten fra Marstal på planlagt dato søndag den 8. december. Men kaj-spottere i overfartens anden havn, Rudkøbing, kan allerede i dag - og før marstallerne - få et kik på den sejlende færge. Det kan ske, hvis langelændere holder sig morgenfriske, når Ærøxpressen passerer under Langelandsbroen, forbi sit kommende færgeleje og syd ud gennem Rudkøbing Løb. Passagen ved Rudkøbing kan ventes at finde sted omkring en time før den gissede ankomst til Marstal - altså ved halvotte-tiden.

Frem til premiere-sejladsen kan Rudkøbing også vente at få besøg af m/f Ærøxpressen, når det nybyggede leje skal afprøves. På tirsdag skal lejet i Rudkøbing fremvises for Søfartsstyrelsen, som derefter tager færgen til leje-syn og evakuerings-øvelse i Marstal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Annonce