Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se videoopfordring fra Lyngvild: Fyld Faaborg Kirke forud for afstemning

Menighedsrådsformand Thomas Patrick Ingemansen og Jim Lyngvild fyldte Faaborg Kirke i marts, da kirkekunsten blev indviet. Det kan de nok gøre igen, når menighedsrådet skal stemme om billederne skal blive hængende. Foto: Michael Bager
Afstemning om kirkekunst bliver formentlig så stort et tilløbsstykke, at menighedsrådsmødet må flyttes til selve kirken. Lyngvild opfordrer folk til at løse sognebånd til Faaborg for at få indflydelse på menighedsrådsvalget i efteråret. Det ser formand Thomas Patrick Ingemansen ingen problemer i.
Annonce

Faaborg: Meget tyder nu på, at det kommende, ekstraordinære møde i Faaborg Menighedsråd, hvor der skal stemmes, om Jim Lyngvilds kirkekunst kan blive hængende, bliver så stort et tilløbsstykke, at mødet må flyttes fra sin sædvanlige plads i Det Ny Hospital til selve kirkerummet, der kan rumme 250 mennesker.

Jim Lyngvild har søndag aften delt en video med sin flere end 150.000 følgere på Facebook, hvor han opfordrer folk til at møde op i Faaborg Kirke mandag den 6. juli kl. 16.30, en halv time før menighedsrådets møde.

Annonce

Lyngvild kan præge valg til menighedsråd

Han inviterer alle i kirken, hvor han vil give en rundvisning og fortælle om billederne, og om hvorfor nogen har bare bryster, tatoveringer og hvorfor én sidder med en mobiltelefon. Lyngvild venter så, at selve menighedsrådsmødet med den kontroversielle afstemning, flyttes til kirken, fordi der vil være for mange tilhørere til, at de kan være i Det Ny Hospital.


Det vi oplever lige nu er en religiøs vækkelse med Faaborg Kirke som afsæt, og det, vi kan få ud af det, er et menighedsrådsvalg, hvor vi kan få nogle folk ind, som brænder for sagen.

Jim Lyngvild


I den opsigtsvækkende video nævner Jim Lyngvild også det kommende menighedsrådsvalg, og gør folk opmærksom på, at de kan stille op til valget i Faaborg, ligegyldig hvor de bor, hvis bare de løser sognebånd til Faaborg.

Annonce

Vi oplever en religiøs vækkelse

Overfor avisen siger Lyngvild uddybende, at han ikke har nogen skrupler ved, at han som erklæret asatro og som populær influencer kan få afgørende betydning for menighedsrådet i Faaborg, som han ikke selv har løst sognebånd til:

Jim Lyngvild vil fortælle om sine værker i kirken forud for afstemning. Foto: Michael Bager

- Jeg er medlem af sognekirken, og dybest set tror vi på det samme, nemlig nogle guddommelige energier. Om vi så kalder guden for Odin eller Jesus er egentlig bare forskellen. Men det, vi oplever lige nu, er en religiøs vækkelse med Faaborg Kirke som afsæt, og det, vi kan få ud af det, er et menighedsrådsvalg, hvor vi kan få nogle folk ind, som brænder for sagen. Om de så bliver nogle, der synes billederne skal blive hængende, eller om det bliver nogle, der synes, de skal brændes, er ligegyldigt, bare de kommer med en mission. Det her er moderne missionering. Jeg tror faktisk, Jesus sidder og klapper i sine hænder lige nu, siger manden bag de syv store fotostater.

Ingemansen om at løse sognebånd

Om at løse sognebånd, siger formand for Faaborg Menighedsråd, Thomas Patrick Ingemansen i en kommentar til Lyngvilds opfordring:

"Jeg synes først og fremmest, at folk skal søge at stille op til menighedsrådet i deres eget sogn. Her vil de også være med til at kunne gøre en forskel for deres kirke der, men også for hele folkekirken som organisation.

Når det så er sagt, så er procedure for det at løsne sognebånd helt enkel.

Man skal henvende sig til den præst man ønsker at løsne sognebånd til. Herefter vil denne præst stå for det praktiske. Når man derefter har løst sognebånd vil man høre til den kirke, hvor præsten er ansat.

Derudover vil man f.eks. også kunne stille op til menighedsrådet.

Der gælder dog også de krav, hvis man skal kunne stille op til menighedsrådet, at man skal være fyldt 18 år og skal være medlem af folkekirken."

Annonce

Formand glad for opmærksomhed

Formand for Faaborg Menighedsråd, Thomas Patrick Ingemansen, er glad for den diskussion, afstemningen om billederne, skaber. Han har selv lagt en vejledende afstemning op på Øhavskirkenes Facebookside, hvor flere end 8.000 nu har stemt. 97 procent af dem, har tilkendegivet, at de synes, billederne skal op at hænge igen, når kirken næste år står færdigrenoveret.


Jeg håber ikke kun, at folk vil løsne sognebånd for at få indflydelse på, om Lyngvilds billederne skal blive eller ej. Jeg håber de vil komme med mere end det.

Thomas Patrick Ingemansen, formand for Faaborg Menighedsråd


Formanden ser ikke problemer i, at debatten om Lyngvilds billeder kan få indflydelse på sammensætningen af det nye menighedsråd, der skal vælges her til efteråret, mens kirken er under renovering:

Thomas Patrik Ingemansen, formand for menighedsrådet, er ikke bange for, hvordan debatten om Lyngvilds billeder vil påvirke det kommende valg til menighedsrådet. Foto: Torsten Cilleborg

- Jeg håber ikke kun, at folk vil løsne sognebånd for at få indflydelse på, om Lyngvilds billederne skal blive eller ej. Jeg håber de vil komme med mere end det. Og det er jeg helt sikker på, at de vil.

- Alle har en eller anden holdning til det at være kirke. Man har jo stadig en forpligtelse overfor kirken og rådets arbejde, selvom man har fået sin mærkesag igennem.

- Vi kan dog ikke forhindre folk I at løsne sognebånd og stille op til menighedsrådet med det eneste formål at ville stemme for, at Lyngvilds billeder skal blive hængende. Det er en del af den demokratiske proces, vi har. Og demokrati er det, vi bygger hele vores samfund på, siger formanden.

Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce