Annonce
Langeland

Se videoen: 11-årige Noah fra Bagenkop er Danmarks bedste til vejrmøller og er kommet i Børnenes Rekordbog

Det går hurtigt, når Noah Guldmand Larsen tager en serie med vejrmøller. Foto: Michael Lorenzen
11-årig fra Bagenkop klarede 10 meter på blot fire sekunder - flere klassekammerater er også med i den nye udgave af Børnenes Rekordbog

BAGENKOP/SKRØBELEV: 11-årige Noah Guldmand Larsen fra Bagenkop er god til gymnastik. Særligt vejrmøller er han skrap til. Så dygtig, at han er med i den seneste udgave af "Børnenes Rekordbog". Her er også flere af hans kammerater fra specialskolen Skrøbelev Skole kommet i.

Det var lærer Stine Nürnberg, der satte forløbet i gang og tog kontakt til forlagsredaktionen for at sikre, at børnene nu også ville blive optaget, hvis de satte de rekorder, som de gik målrettet efter.

- Vi ønskede på Skrøbelev Skole at få sat fokus på, hvad vi hver især er gode til. I Danmark er det generelt omvendt - at man nok skal få besked, hvis der er et eller andet, man ikke kan. Vi er slemme til at pege fingre af hinanden. Det synes vi ikke, man behøver, fortæller Stine Nürnberg.

Annonce

Noah Guldmand Larsen nåede 9. marts ud på hele 10 meters vejrmøller på blot fire sekunder. Ellers 2,5 meter i sekundet i gennemsnit.

Glad for sport

- Når jeg skal gøre det så hurtigt, så flader benene ud, så de sidste vejrmøller ikke er så flotte som de første. Man jeg kan også gøre det langsommere, så benene er højt oppe, fortæller Noah Guldmand Larsen.

Han er glad for sport. Coronaen satte en pause for gymnastik på hold, men man er i gang igen. Og ellers holder han af at cykle, selv om cyklen lige i øjeblikket desværre er gået lidt stykker. Desuden løber han gerne hver anden dag. og han har spillet fodbold.

En dag fik han målt sin topfart i løb til 27 kilometer i timen. Når han ved det så præcist, skyldes det, at han løb ved siden af en på el-løbehjul, der kunne aflæse hastigheden og fortælle det videre.

- Men 27 kilometer er ikke det bedste. Jeg kender en, der hedder Frederik. Han har også prøvet, hvor hurtigt han kan løbe, ved at følges med en på el-løbehjul. Frederik kan løbe 31 kilometer i timen, nævner Noah Guldmand Larsen.

Han skal på fredag, den sidste før skolernes efterårsferie, være med i skolernes landsomspændende trimdag.

Annonce

Hjælper udsatte børn

På Skrøbelev Skole skal de løbe "Venskabsløbet", hvor hver elev kan få forældre eller anden familie, venner og bekendte med flere til at sponsorere et beløb for hver gennemførte kilometer.

Pengene, som de samler ind, skal gå til udsatte børn, formidlet via organisationen Red Barnet, og før man skal ud at løbe, er der fælles opvarmning med en dans, man har øvet på Skrøbelev Skole, som for tiden rummer godt 20 elever.

Ruten går hen til kirken og retur, og der er sat to timer af til formålet.


Han har også prøvet, hvor hurtigt han kan løbe, ved at følges med en på el-løbehjul. Frederik kan løbe 31 kilometer i timen

Noah Guldmand Larsen


Man løber det, man kan klare og i eget tempo. Sidste år fik Noah Guldmand Larsen gennemført 15 kilometer.

Som nævnt er han ikke ene om at sætte rekord til "Børnenes Rekordbog".

Annonce

Kæmpe pizza

Elias Ammentorp Boldt, som er 12 år, kom med i rekordbogen ved at cykle 150 meter på tre-hjulet cykel rundt i skolegården på 45 sekunder.

Og Mike Rohr Boye Nielsen på 10 år har fået plads i rekorden ved at bygge et tårn af bøger på lidt over to meter.

Lærer Stine Nürnberg og pædagog Morten Roløkke Larsen er de faste medarbejder for gruppe 2 på Skrøbelev Skole. Her ses de sammen med de dygtige rekordsættere, Noah Guldmand Larsen, Mike Rohr Boye Nielsen og Elias Ammentorp Boldt. Foto: Michael Lorenzen

Men det er ikke det hele. Også inden for madlavning er der sat en imponerende rekord på Skrøbelev Skole. Den var et fællesprojekt.

Mandag laver elever og ansatte altid mad over bål. Så man tog en dag et stort bålfad og fik bagt en pizza med frokost nok til nogle stykker - diameteren lød på 60 centimer.

Skulle andre have lyst til at prøve, har Øboen ikke mængden af de forskellige ingredienser. Men det kan oplyses, at der er brugt gær, mel, vand, peperoni, skinke, ost, cocktailpølser og tomat.

Elias Ammentorp Boldt, Mike Rohr Boye Nielsen og Noah Guldmand Larsen var med på holdet sammen med tre andre kammerater, som ikke længere går på Skrøbelev Skole.

Pizzarekorden er naturligvis også med i bogen, og man kom ikke sovende til denne præstation. Der skulle arbejdes hårdt for dels at have dej nok, dels at få den på plads på bålfadet.
Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Fem kilometer i Ommel med løbestjernen Abdi Ulad: - Jeg har altid søgt at være selvstændig

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Herregård på Sydlangeland i stor udvidelse: Ferielejligheder, mikrobryggeri, røgeri og stor hal til konferencer og fester

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Lynchstemning i jollehavnen efter stortyveri: - Det er frækt ad helvede til!

Debat

Klumme: Nu falmer skoven og snart er der kommunalvalg

Debat

Læserbrev: Netto på havnen - naturligvis

Kultur

Prosa, Pilgaard og Pape: Fem grunde til at du skal til litteratur-festival i Svendborg

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland

Formand svarer på kritik: - Det handler om det principielle

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Som borgmesteren fik den bygget: 'Borgen' på lystbådehavnen skal have det oprindelige udtryk

Langeland For abonnenter

Ingen annoncekrig fra Rema: Vi siger bare tak for støtten

Faaborg-Midtfyn

Jonas er blevet legitimeret schweisshundefører: Abbi snuser sig frem til såret vildt på lange afstande

Annonce