Annonce
Fyn

Ny prognose: Se, hvornår der kommer tæt juletrafik over Storebælt

Der ventes at køre rigtig mange biler over Storebæltsbroen i juledagene. I artiklen kan du se, hvornår på dagene der bliver mest travlt. Foto: Pressefoto/Sund & Bælt.
Juledagene hører traditionelt blandt de mest travle rejsedage, og 2019 er ingen undtagelse. Også på Storebæltsbroen ventes der rigtig mange biler, især på tre bestemte dage før og efter juleaften, lyder det fra Sund & Bælt.
Annonce

Der kommer traditionen tro tryk på trafikken i juledagene. Hos Sund & Bælt forventer man, at mere end 230.000 biler krydser Storebæltsbroen mellem den 22. og 27. december.

Og selvom det som i Chris Rea's kendte julesang - driving home for christmas - kan være hyggeligt at køre hjem til jul og se, at bilisten ved siden også er på vej hjem for at fejre højtiden med familien, er der dage, hvor du risikerer at komme til at se på rigtig mange andre bilister ved siden af, foran og bag ved dig.

De mest travle dage ventes at blive den 22. og 23. december, hvor flest trafikanter kører fra Sjælland mod Fyn og Jylland, samt den 26. december, der er den helt store hjemrejsedag.

Normalt kører der dagligt omkring 37.000 køretøjer over Storebæltsbroen, men søndag den 22. december forventer Sund & Bælt 44.000 biler og hele 48.000 den 26. december. På broen er man dog klar til at håndtere trafikken, lyder det fra Jens Kjær Nielsen, der er chef for Storebælts betalingsanlæg.

- Traditionen tro bliver der travlt i Storebælts betalingsanlæg i juledagene, men du kan roligt køre hjemmefra, når det passer familien. Vi bemander betalingsanlægget efter trafikprognoserne, så vi er altid klar til at tage imod juletrafikanterne.

Annonce

Undgå jule-myldretiden

Sund & Bælt har lavet en prognose over juletrafikken hen over broen, hvor man kan se, i hvilke tidsrum der ventes at blive mest trafik.

Søndag den 22. december bliver der i retning fra Sjælland mod Fyn og Jylland formentlig mest trafikeret i tidsrummet fra klokken 11 til 16 samt 17 til 18, hvor der ventes tæt trafik med mellem 2.000 og 3.000 køretøjer i timen.

I den anden retning bliver der mest travlt på broen i timerne mellem 12 og 18, hvor der ventes en middel trafik med 1.000 til 2.000 biler pr. time.

Mandag den 23. december, lillejuleaftensdag, bliver der tæt trafik i timerne fra 10 til 15 fra øst mod vest, mens der i den anden retning forventes middel trafik mellem 10 og 17.

Den 26. december, den store hjemrejsedag, er der tæt trafik fra klokken 10 til 14 fra Sjælland mod Fyn og Jylland, mens der i den modsatte retning er tryk på fra klokken 11 til 16.

Se hele trafikprognosen for de enkelte dage herunder.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce