Annonce
Ærø

Ærøfærgerne piller fem ture ud af sejlplanen på grund af coronakrisen: Se her hvilke

Fra 1. april sejler Ærøfærgerne efter en særlig "corona-sejlplan", hvor der er reduceret i antallet af afgange. Foto: Anders C. Østerby
Coronakrisen kradser. Også hos Ærøfærgerne, som fra 1. april reducerer i antallet af daglige afgange. Dog er påskesejlplanen bevaret. Her sejler færgerne som normalt.

Ærø: Ordene "bliv hjemme" er trængt ind hos mange, og det betyder, at Ærøfærgerne nu reducerer i antallet af afgange.

Fra 1. april sejler følgende afgange ikke: 4.35 fra Ærøskøbing (og 6.05 fra Svendborg), 7.35 fra Ærøskøbing (og 9.05 fra Svendborg), 16.35 fra Ærøskøbing (18.05 fra Svendborg) og 19.35 fra Ærøskøbing (21.05 fra Svendborg). Derudover bliver den sidste tur fra Søby til Fynshav om fredagen taget ud (19.35 fra Søby og 20.50 fra Fynshav).

Den nye sejlplan træder i kraft 1. april og varer frem til 28. maj.

Men der er et men, fastslår færgedirektør Keld Møller, som søndag fik godkendt den reducerede sejlplan i det kommunale samarbejdsudvalg.

- Vi fastholder den normale sejlplan i påsken. Det vil sige, at de fire afgange mellem Ærøskøbing og Svendborg, som ellers var være pillet ud, sejler, og det samme gør den sidste fredagsafgang til Fynshav, forklarer han.

Den 20. april - 1. maj er M/F Skjoldnæs i dok, og dermed er der ingen sejlads mellem Søby og Faaborg.

- I den periode genindsætter vi 4.35 (7.05 fra Svendborg) og 7.35 (9.05 fra Svendborg), forklarer færgedirektøren.

Såfremt at statsminister Mette Frederiksen (S) vælger at lukke landet op igen inden pinse, kan Ærøfærgerne uden problemer skrue op for antallet af ture igen.

Det færgepersonale, som bliver ramt af de aflyste afgange, bliver sendt hjem på afspadsering og ferie.

- Og så har vi lavet den aftale, at det er de faste folk, som får timerne, hvis der skulle komme nogen. Vikarerne kommer med altså andre ord bagerst i køen, slutter færgedirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

GOG

GOG forlænger med stregtalent

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce