Annonce
Fyn

Se den skøre optræden her: 81-årige Troels Trier går viralt med hit om ’spanking’ og ’sex’

Troels Trier, der er i dag er 81 år, høster likes i tusindvis på Facebook- siden "Troels Trier Kunst," hvor man jævnligt kan se indslag med multikunstneren. Arkivfoto: Simon Staun
På bare 14 dage har mere end 100.000 mennesker set et klip med Troels Trier, hvor han optræder med sangen "smæk hinanden, smæk".

KERTEMINDE: ”Smæk, kast dine hæmninger væk. Prøv at være lidt fræk, smæk hinanden, smæk.”

Sådan indleder Troels Trier en optræden på Facebook, som på bare 14 dage har fået mere end 100.000 visninger.

Det satiriske indslag fortsætter med strofer som ”mit seksualliv har aldrig fungeret, jeg har altid været helt enormt frustreret. Tænk jeg gik rundt i mange år i træk, uden at vide at løsningen var smæk”.

Annonce

Artiklen fortsætter under videoen.


En sang, der de seneste to uger har vakt stor latter i hele landet, men som faktisk er et gammelt hit, han har støvet af, fortæller hovedpersonen selv.

- Det er en sang, som jeg lavede i 70’erne, hvor der var revolution inden for mange sider af samfundet. Blandt andet var der den seksuelle revolution, hvor pornoen blev frigivet, og der var film i biograferne, som handlede om alle mulige mere eller mindre absurde perversiteter.

- Og nu er sadomasochisme en meget almindelig ting, tror jeg. Men det var alligevel ret morsomt at opleve, den der seksuelle revolution først i 70’erne.

- Så jeg har ladet min dobbeltgænger udfolde sangen, som jeg altid sender i byen, når jeg skal beskrive ting, som jeg måske ikke lige selv oplever på første hånd, siger multikunstneren fra Kerteminde, der med dobbeltgænger henviser til karakteren eller sit ”alter ego”.

Røde Mor

Sangen kom, da Troels Trier var en del af Røde Mor-kollektivet, der også talte andre store stjerner som Erik Clausen og Leif Sylvester.

Deres musik blev populær, hvorefter de lavede Røde Mors Rockcirkus, som de turnerede med i hele Skandinavien. Og hittet om "smæk" stammer oprindeligt fra deres sidste studieplade, der hed ”hjemlig hygge”

I en lidt mindre skala skulle Troels Trier også havde været på turne sidste år, men det fik corona aflyst.

- Jeg fyldte 80 år sidste år, og i den anledning var der arrangeret en stor turne, hvor jeg kunne tage ud til små forsamlinger, jeg laver ikke store shows mere, men bare med klaver og et kombineret tale og musikshow, men så kom det der corona og satte en prop i,

- Lige som jeg stod der over for mit gennembrud på Lolland Falster, så måtte vi aflyse det hele. Så nu satser jeg på en 90 årstur i stedet. Men man ved selvfølgelig ikke. Det kan være, der kommer en ny sygdom, når jeg bliver 90, og så må vi vente, til jeg bliver 100 år, lyder det muntert fra Troels Trier.


Takket være folks dårlige smag, så går det smaddergodt. Så jeg har haft meget at se til.

Troels Trier, kendt kunstner.


Annonce

Travl mand

Selvom han måtte lade klaveret blive hjemme, har han på ingen måde kedet sig.

- Jeg beundrer virkelig mine kollegaer, som ikke har andet end musikken at tage sig til. Jeg er jo så heldig, at jeg er det, der hedder multikunstner, så jeg laver lidt af hvert. Blandt andet har jeg de sidste 10-15 år først og fremmest arbejdet med mine malerier, siger han og tilføjer:

- Takket være folks dårlige smag, så går det smaddergodt. Så jeg har haft meget at se til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce