Annonce
Svendborg

Se de nominerede: Årets knokler skal findes på Sydfyn

Årets knokler på spejderområdet skal findes ved Svendborg Kommunes prisfest, der i år foregår som karavane gennem Svendborgs gader. Arkivfoto: Jens Thybo
De tre nominerede til prisen som årets knokler inden for spejderområdet er fundet.
Annonce

Svendborg: Når Svendborg Kommune 28. november uddeler i alt ni priser til kultur-, idræts- og spejderlivet i kommunen, er det allerede lagt fast, at to af priserne går til spejderne, hvor årets leder og årets knokler skal findes. Og efter en række indstillinger har en fagjury valgt at nominere disse tre til årets knokler.

1 Flemming Laustsen - FDF Svendborg

Flemming Laustsen fra FDF i Svendborg var også nomineret til årets knokler sidste år, men måtte se sig slået på målstregen af Simon og Lene Krogh-Nielsen fra DDS Pionererne i Skårup. Om han tager prisen i år, vides ikke endnu, men sikkert og vist er det, at han er nomineret, og i nomineringen fremhæves blandt andet det arbejde, han laver for FDF i Svendborg.

Han har været frivillig i FDF-regi i omkring 60 år og har blandt andet hjulpet til hos Svendborg Genbrugscenter i Hulgade, hvor overskuddet går til FDF. Desuden har han været kredsleder og arbejdet for at sikre økonomien til det nye kredshus på Hellegårdsvej.

Hovedpersonen selv er glad og stolt over nomineringen:

- Jeg er da lidt overrasket, men mest af alt er jeg stolt og glad for nomineringen. Det giver mig en glæde at vide, at jeg kan hjælpe andre, og at det påskønnes, siger Flemming Laustsen.

2 Viola Garro Rasmussen, Antje Benkjer, Trine Banke - KFUM spejderne Åkildegruppe

De tre spejderledere er tilknyttet den ene af Svendborgs i alt tre grupper i Svendborg. Nemlig Åkildegruppen. De er alle tre kommet til spejdergruppen i forbindelse med, at deres børn begyndte til spejder.

I nomineringen af de tre står der blandt andet:

”Viola, Antje og Trine har vist KFUM Spejder-vejen for mange bævere, ulve og spejdere – og det uanset om det var i sne, sol, regn eller blæste. Viola, Antje og Trine er – som det står i Spejderloven, at man skal være – til at stole på.”

3 Natasja Roost, Henriette Rask Pedersen og Bodil Vagn Nielsen - Lederteamet DDS Christiansmindespejderne

De tre kvinder, der er en del af lederteamet hos DDS Christiansmindespejderne, har været medvirkende årsag til, at antallet af familier hos familiespejderne er mere end tredoblet fra tre til ti familier. Desuden giver de gerne en hånd med ved de andre grupper hos Christiansmindespejderne, hvad enten det er hos mini-, junior- eller tropsspejderne. 

I nomineringen af de tre står der blandt andet:

”Gennem leg udvider de børnenes kendskab til sig selv, de andre børn og ikke mindst naturen. Lederteamet sørger for masser af fysisk aktivitet, og med respekt for naturen indfanges der små dyr og insekter, som artsbestemmes og slippes løs igen. Kodeordet er udfordring og samarbejde på tværs af alder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Svendborg

Sprængstofekspert: PETN detonerer ikke af sig selv

Annonce