Annonce
Svendborg

Se billederne: Første lejlighed på Jessens Mole står klar

Ejendomsmægler Lars Lyster i den første lejlighed i byggeriet på Jessens Mole, som nu står helt klar. Foto: Katrine Becher Damkjær
En show-lejlighed skal give potentielle købere af de eksklusive lejligheder en konkret oplevelse af herlighederne.

Svendborg: Når man på kigger på ES Ejendommes store boligbyggeri på Jessens Mole, ser det hele noget ufærdigt ud, og det er da også først om fem måneder, at de 37 eksklusive lejligheder efter planen skal stå klar til de nye ejere.

Men blandt et virvar af stilladser, betonblandere, støv, støj og 80 travle håndværkere, som arbejder på højtryk for at kunne aflevere den færdige byggeri til bygherren den 1. marts, er der anderledes ro og orden bag døren til én af lejlighederne på førstesalen.

Den 134 kvadratmeter store lejlighed til 5,4 millioner kroner står således allerede færdigindrettet og nymalet med trægulve, køkken, lys i lamperne, skabe, bad, senge, sofamiljø, fladskærm, kunst på væggene samt blomster på bordene, og her får man det første indtryk af, hvad der venter de nye beboere i byggeriet.

- Vi har lavet denne show-lejlighed for at gøre vores projekt mere konkret for potentielle købere, forklarer ejendomsmægler Lars Lyster fra Nybolig Svendborg, der forestår salget af lejlighederne på vegne af ES Ejendomme.

Annonce

Kort om byggeriet

De 37 lejligheder varierer i størrelse fra 101 kvadratmeter til 217. De mindste har tre værelser, mens de største har op til syv.
Nogle ligger i stueplan med terrasse ud til fællesareal, andre på første sal med altaner, mens der er 11 penthouselejligheder på anden sal, flere i to plan, der har pavillon og stor tagterrasse ovenpå.
De to dyreste penthouselejligheder til 10 millioner kroner blev hurtigt solgt, der var fire købere til de to lejligheder.
De billigste lejligheder koster 2,9 millioner kroner og ligger i stueetagen.
Parkeringskælderen, hvor der bliver 58 p-pladser, som er højvandssikret, rummer også elektronisk betjente postkasser og pakkerum i forskellige størrelser - samt private depotrum og et fælles cykelværksted.
Lars Lyster oplyser, at der endnu ikke er taget stilling til, hvad de resterende p-pladser, som ikke bruges af beboerne, skal bruges til, men at det ville være oplagt at leje dem ud.
Der er fem elevatortårne i bygningen.
Som ekstra bonusoplysning kan det nævnes, at B&O har designet højttalere specielt til lejlighederne i byggeriet.

Stilladser og ikke altaner

- Først kunne vi "kun" tilbyde interesserede købere nogle tegninger samt billeder af lejlighederne, og som byggeriet har skredet frem, har man også kunnet se lejlighederne stå i rå form. For mange har det dog ikke været nok, og fordi de har haft svært ved at forestille sig det færdige resultat, har de tøvet med at slå til med et køb. Nu ved de, hvad de har at forholde sig til, forklarer ejendomsmægleren.

Lars Lyster ærgrer sig dog over, at show-lejligheden endnu ikke er med de to altaner, som med en unik udsigt over havnen kommer til at være en vigtig del af lejligheden.

- På grund af de mange stilladser, som stadig omkranser byggeriet, var det desværre ikke muligt, begrunder han.

22 lejligheder solgt - fire er reserveret

Lars Lyster kan konstatere, at indretningen af show-lejligheden allerede har båret frugt. Efter en stilstand i salget hen over sommeren, har Nybolig Svendborg på en uge her i oktober fået underskrifter på tre slutsedler. Antallet af solgte lejligheder er hermed oppe på 22, mens fire er reserveret.

- Reservationerne skyldes, at de fire potentielle købere lige skal have solgt deres huse, før de tør binde sig 100 procent til et køb, fortæller Lars Lyster, som er godt tilfreds med salget.

- Det går nogenlunde, som vi har regnet med, men det ville da være dejligt, hvis alle lejligheder allerede var solgt, men det kan man ikke forvente med lejligheder i denne prisklasse.

- Med det tempo, der har været på salget de seneste par uger, og den store interesse, der er for at se den færdige lejlighed, så forventer jeg, at vi oplever et ryk de kommende tre måneder, og at vi derfor er tæt på udsolgt til den 1. april, hvor de første beboere flytter ind, siger Lars Lyster.

Hvis man ønsker at se lejligheden, skal der i forvejen bookes tid hos Nybolig Svendborg.

Klar til brus. Sådan ser et af to badeværelser ud i den 5,4 millioner kroner dyre lejlighed. Foto: Katrine Becher Damkjær
Køkkenet er fra Uno Form og i denne lejlighed en integreret del af stuen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Fra lejligheden på førstesalen er der en flot udsigt over Svendborg Havn. Møblerne er fra Schiang Living i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et værelse til gæster, børn eller kontor. Foto: Katrine Becher Damkjær
Selv blomsterne er der tænkt på i show-lejligheden. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et hjørne af lejligheden. Foto: Katrine Becher Damkjær
Byggeriet på Jessens Mole skrider planmæssigt frem og forventes derfor at stå klar den 1. marts - de første beboere kan så flytte ind fra den 1. april. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lykken findes ikke i en flot figur

I en tid, hvor fikseringen på kroppe, næppe har været større, sætter en person som Kate Hansen tingene i perspektiv. Hun vender diskussionen om skønhedsidealer og livsglæde på hovedet og tilføjer debatten et perspektiv, der handler om psykisk trivsel. De fleste mennesker vil nok tro, at fordi hun har smidt 100 kilo og nu passer tøjstørrelse 36, så bør hun også være blevet et lykkeligere menneske. Sådan ser virkeligheden bare ikke ud. Hun har ikke fundet sig til rette i den på det nærmeste helt nye krop, hun efter 20 måneders meget målrettet arbejde, har givet sig selv. Det har sat spor oppe i hovedet på hende, fordi hun ikke har kunnet følge med mentalt, og fordi hun har svært ved at stoppe vægttabet. Hun har ganske enkelt været så stålsat i sin mission og effektiv i sit vægttab, at hun helt har overset den side af sagen, der ikke handler om kalorier og forbrænding. Det er tæt på at være et tabu, at man kan være blive ramt mentalt, når man smider nogle overflødige kilo. Når man er ung og slank, burde den mentale vægt også være blevet lettere. Sådan er det bare ikke nødvendigvis. Lykken er ikke nødvendigvis at være slank. Lykken er at trives i det legeme, man har. At Kate Hansen lige præcis har sat ord på, at lykken ikke er gjort ved, at hun er blevet slank, er interessant. Og følelserne, hun forklarer, er tankevækkende. Hun var faktisk gladere, da hun var overvægtig. Hun synes på ingen måde, hun har krydset en målstreg. Hun har faktisk svært ved at se målstregen i horisonten. Hun ved godt, hvad der kræves af hende for at nå i mål, men der er nogle store forhindringer, hun skal forcere på vejen dertil. Det er stærkt af hende, at hun står frem og fortæller om det, og at hun på den måde åbner en debat i et samfund, hvor netop vores psykiske habitus er under stort pres. Hun nuancerer synet på vægttab og behovet for, at vi set ud fra et normset og et samfundsøkonomisk perspektiv skal sikre, at der ikke er for mange kilo på sidebenene. Bevares, det giver god mening, at legemet holdes sundt, men hvis hovedet ikke er sundt, er det jo underordnet, om vi kan passe en størrelse 36, eller det er størrelse 50, vi skal gå efter. Kate Hansen har sat ord på, at der også kan være en bagside af medaljen, når man med en voldsom stædighed og indædt vilje insisterer på at få et sundt legeme. Den bagside kan hun selvfølgelig få hjælp til at håndtere, men det er både godt og væsentligt, at vi bliver gjort opmærksom på, at lykken ikke alene kan findes i en flot figur. Der skal meget mere til. Hun har lidt svært ved at tage imod roserne for den flotte kamp mod overvægten, men hun må nok regne med, at rosen ikke bare sådan lige stopper. Det er der heller ingen grund til. Både fordi hun er kommet et stykke tættere på sit mål, men også fordi hun fortæller sin historie og bidrager til at nedbryde et tabu.

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce