Annonce
Fyn

Se billederne: Brand i garage med gasflasker

En bådtrailer i garagen smeltede totalt på grund af den høje varme, som branden udviklede. Foto: Peter Krogh Frausing
Søndag eftermiddag udbrød der brand i en garage på Gyldenrisvænget i Nyborg. Ingen personer kom til skade, men særlig én detalje gav anledning til bekymring.
Annonce

Nyborg: Klokken 17.05 søndag eftermiddag,modtog brandvæsenet i Nyborg meldingen om en brand i en garage. Det sendte en indsatsleder sammen med en tankvogn og en sprøjte mod Gyldenrisvænget i Nyborg.

- Allerede ved afgang fra brandstationen kunne vi se røgsøjlen, og da jeg drejede ned af vænget, kaldte jeg allerede assistance fra en anden sprøjte, da der stod stikflammer op fra to sammenbyggede garager, fortæller indsatsleder ved Falck i Nyborg, Jesper Domer Rossen.

De små vænger i området kunne knap kapere den store udrykning, hvor brand- og politibiler måtte brede sig over flere veje i området.

Branden nåede at brede sig til endnu en garage, ligesom man frygtede, den ville brede sig til de tilstødende villaer. Foto: Peter Krogh Frausing

Branden kom hurtigt under kontrol, men den mest kritiske del af den hurtige slukning var informationen om, at der stod to gasflasker i den ene garage. Disse blev dog relativt hurtigt hentet ud af brandvæsenet, således at man ikke risikerede en eksplosion i villakvarteret.


Da jeg drejede ned af vænget, kaldte jeg allerede assistance fra en anden sprøjte, da der stod stikflammer op fra to sammenbyggede garager

Jesper Rossen, indsatsleder


Man frygtede samtidig, at huset til højre for garagerne ville bryde i brand. Derfor brød brandvæsenet taget op på en del af huset for at være på den sikre side.

- Vi formoder, at årsagen til branden er, at der er er blevet arbejdet med linolie i garagen. Den slags kan godt selvantænde, fortæller Thomas Jasper, indsatsleder ved Fyns Politi.

Ingen mennesker var i livsfare under indsatsen, ligesom der kun er sket materiel skade. På stedet gennemgik brandvæsenet begge de tilstødende ejendomme for at sikre sig, at der ikke var fare for at branden kan ulme op igen i villaerne.

Fyens Stiftstidendes reporter på stedet beretter desuden, at der i den ene garage var en båd på en bådtrailer, som varmen fra branden har smeltet totalt.

En hurtig indsats var essentiel for slukningen, da der var to gasflasker i den ene garage. Foto: Peter Krogh Frausing
De små villaveje var fyldt med biler fra brandvæsen og politi søndag eftermiddag. Foto: Peter Krogh Frausing
Beredskabet måtte brække taget op på den ene af villaerne, fordi man frygtede, at branden ville sprede sig. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Stadig flertal for Broholm-møller: - Med mindre der kommer noget helt vildt i hvidbogen, så mener jeg, at vi skal stille møllerne op

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce