Annonce
Erhverv

Saunaentusiast sender mobil sauna til Færøerne: Sauna er det nye sort

Jan Jensen fra Langeland håber, at produktionen af mobile saunaer med tiden kan skabe flere arbejdspladser og trække endnu flere turister til Langeland. Foto: Sauna Langeland
Jan Jensen fra Sauna Langeland har netop sendt sin første sauna til Færøerne. Han håber, at efterspørgslen efter mobile saunaer stiger og kan skabe arbejdspladser lokalt.

Rudkøbing: Kombinationen af det kolde gys og en brandvarm sauna tiltrækker stadig flere danskere, som har fået øjnene op for vinterbadningens gavnlige effekter for både krop og sind.

Én ting er nemlig at slukke for hjernen og lade sig sænke ned i vandet. Noget andet er at få varmen igen, og her er mobile saunaer blevet en populær løsning.

Det har man længe haft øje for på Langeland, hvor man som en del af Shores-projektet, der skal sætte fokus på mulighederne ved Langelands kyster, længe har haft en mobil sauna. Man manglede blot én til at drifte den, så den kunne komme alle på øen til gavn.

Annonce


Sauna er det nye sort, og det skaber grobund for både arbejdspladser og mere turisme til Langeland. Jeg håber også, at vi på sigt kan få et større værksted og et stigende salg.

Jan Jensen, Sauna Langeland


Det blev Jan Jensen fra Sauna Langeland, der er saunaentusiast og tidligere medlem af bestyrelsen for Det Danske Saunaselskab. Han har altid bygget saunaer, og da nogle færinger under et besøg på Sydfyn fik øjnene op for mulighederne, bestilte de én, som netop har forladt Langeland og er på vej til Færøerne.

- Der er arbejdspladser i det, og i bund og grund er det meningen med det, siger Jan Jensen, som har produceret saunaen på et værksted i Rudkøbing og har fået de lokale erhvervsdrivende CA Reklame og Simon Risbjerg El & Køl til henholdsvis at foliere den og stå for elarbejdet.

- Hele meningen med Shores-saunaen var at sætte fokus på mulighederne ved og omkring kysten på Langeland. Derudover var det også at sætte fokus på at bruge sauna som en aktivitet. Det hele er nu gået op i en højere enhed, siger Thomas Røddik Konradsen, projektleder Erhverv og Turisme i Langeland Kommune.

Flere på vej

Konceptet ser nu ud til at skabe ringe i vandet, og med produktionen af den første sauna håber Jan Jensen ikke blot, at han har sat noget i gang på Færøerne. Den næste sauna skal produceres hen over sommeren og turnere på Langeland og Fyn. Den forventer han at have færdig til september. Samtidig er Jan Jensen i dialog med to andre kommuner om at bygge og drifte en mobil sauna og undersøge behovet blandt borgerne.

Desuden har han ansat Caroline Almdal, som er ved at uddanne sig til gusmester, så både lokale og gæster på Langeland også kan få oplevelsen af de velduftende dampe, der bliver hvirvlet rundt, når gusmesteren har hældt æteriske olier på de glohede sten under en saunagus.

- Sauna er det nye sort, og det skaber grobund for både arbejdspladser og mere turisme til Langeland. Jeg håber også, at vi på sigt kan få et større værksted og et stigende salg, siger Jan Jensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Skjoldnæs-kaptajn har afleveret sine nøgler: Stopper med øjeblikkelig virkning

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Skepsis over ny legeplads: Kommer til at gå ud over torvehandlen

Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Langeland For abonnenter

Nyt fra Langelands erhvervsliv: Gode penge i grise, svære kår for yoga-retreat og parløb i Peløkke og Luxenborg uden den store succes

Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Forlod tv-branchen i Amsterdam til fordel for en skov på Langeland: Nu lever de af glamourøs camping

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Ærø

Pengene vælter ind: Ærø kåret til Europas mest energiansvarlige ø

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Svendborg

Snart kan børnene rutsje og klatre i midtbyen: Sådan kommer den nye legeplads på torvet til at se ud

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Kultur

Fem nye navne på Heartland: Fleetwood Mac-legende giver sin første solokoncert i Danmark

Annonce